Karapınar (Konya) Krater Gölü ve Meke Tuzlası civarı herpetofaunası
Herpetofauna of the vicinity of Karapınar (Konya) Crater Lake and Meke Saltpan
- Tez No: 99690
- Danışmanlar: PROF. DR. İBRAHİM BARAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Herpetofauna, ecology, morphology, taxonomy
- Yıl: 2000
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 44
Özet
ÖZET Türkiye herpetofaunasına ait temel bilgiler meydana çıkarılmış olmasına rağmen, Orta Anadolu'da henüz yeterince incelenmemiş ve özel ekolojik şartlara sahip Meke Tuzlası ve Acıgöl civarının herpetofaunası araştırılmıştır. Bölgede tespit edilen türlerin morfolojik özellikleri değerlendirilerek, taksonomik durumları belirlenmiştir. Sonuç olarak araştırma bölgesinde bir kurbağa, bir kaplumbağa, altı kertenkele ve altı ydan olmak üzere toplam 14 ayrı tür saptanmıştır. Söz konusu türlerin yaşadığı bölgelerle ilgili arazide belirlenen ekolojik gözlemlere de yer verilmiştir. Böylece bölgedeki herpetolojik türlerle bunların yaşadıkları ortamlara ait eksik bilgiler tamamlanmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Although the basic information about the herpetofauna of Turkey has been revealed, herpetofauna of vicinity of Acıgöl and Meke Saltpan where have specific ecological conditions, haven't been searched in the Central Anatolia were searched. By evaluating morphological characteristics of the species identified in the region, their taxonomic conditions were determined. Consequently, totaly fourteen various species, one amphibian, one tortoise, six lizards and six snakes have been determined in the research field. In this study, ecological observations about the habitats of these species have been mentioned. By this way, we tried to complete the missing information about the herpetological species on these fields and their habitats.