Rıs convergence with existing modern wireless technologies
Mevcut modern kablosuz teknolojilerle rıs yakınsaması
  1. Tez No: 996972
  2. Yazar: MUMIN ABDIQANI MUMIN
  3. Danışmanlar: ASSISTANT PROFESSOR DR. ERCAN AYKUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kablosuz sistemler, Five-Generation Wireless Telephone Technology, Wireless systems
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Özet
Yeniden Yapılandırılabilir Akıllı Yüzeylerin (RIS) mevcut modern kablosuz teknolojilerle birleşmesi, RIS teknolojisinin çağdaş kablosuz iletişim standartları içinde bütünleştirilmesi ve koordine edilmesi anlamına gelir. İşte bu kavramın bir özeti: RIS: Yeniden Yapılandırılabilen Akıllı Yüzeyler RIS, radyo dalgalarını manipüle edebilen ve kontrol edebilen çok sayıda küçük, programlanabilir yansıtıcı elemanla donatılmış düz yüzeylerdir. Sinyal yayılımını optimize ederek kablosuz iletişimi geliştirmek için kullanılırlar. Ve Mevcut Modern Kablosuz Teknolojiler Bu terim, 4G LTE, 5G, Wi-Fi (802.11ac/ax) ve kablosuz bağlantı için yaygın olarak kullanılan diğer teknolojiler gibi yerleşik kablosuz standartlarını kapsar. Ve Yakınsama Hedefleri RIS yakınsamasının temel amacı, RIS'i mevcut kablosuz ağlara ve teknolojilere sorunsuz bir şekilde entegre ederek birleşik ve daha verimli bir kablosuz iletişim ekosistemi yaratmaktır. Ve Sinyal Geliştirme RIS, mevcut kablosuz teknolojilerle birlikte sinyal kalitesini iyileştirmek, kapsama alanını genişletmek ve paraziti azaltmak için kullanılabilir. Ve İşler Arası Uyumluluk İşler arası uyumluluğun sağlanması, RIS yakınsamasının kritik bir yönüdür ve RIS özellikli cihazların standart kablosuz protokollerde çalışan cihazlarla iletişim kurabilmesini ve uyumlu bir şekilde çalışabilmesini sağlar. Ve Spektrum Verimliliği RIS yakınsaması, sinyal yollarını optimize ederek ve sinyal kaybını azaltarak spektrum verimliliğini artırmayı hedefler; bu da daha güvenilir ve daha hızlı kablosuz iletişime yol açabilir. Ve Standardizasyon kuruluşları ve organizasyonlar, RIS teknolojisini mevcut kablosuz standartlarla entegre etmek için protokoller ve yönergeler geliştirmede hayati bir rol oynar. Ve Düzenleyici otoritelerin, diğer kablosuz sistemlerle verimli bir şekilde bir arada var olmayı sağlamak için spektrum yönetimi ve lisanslama dahil olmak üzere RIS teknolojisini barındıracak düzenlemeleri uyarlamaları gerekebilir. Ve Avantajlar Aktif dizi yakınsaması üzerindeki RIS, modern kablosuz teknolojilerle entegre edildiğinde artan veri hızları, iyileştirilmiş enerji verimliliği, azaltılmış gecikme ve gelişmiş ağ kapasitesi gibi avantajlar sunar. Ve Zorluklar arasında RIS dağıtımının optimize edilmesi, parazitin yönetilmesi ve RIS ile geliştirilmiş ağlar ile geleneksel kablosuz ağlar arasında sorunsuz geçişlerin sağlanması yer alır.
Özet (Çeviri)
The convergence of Reconfigurable Intelligent Surfaces (RIS) with existing modern wireless technologies refers to the integration and coordination of RIS technology within contemporary wireless communication standards. Here's a summary of this concept: The RIS: Intelligent Surfaces That Can Be Reconfigured RIS are flat surfaces that have been outfitted with numerous small, programmable reflecting elements that can manipulate and control radio waves. They are used to enhance wireless communication by optimizing signal propagation. And Existing Modern Wireless Technologies This term encompasses established wireless standards such as 4G LTE, 5G, Wi-Fi (802.11ac/ax), and other widely-used technologies for wireless connectivity. And Convergence Objectives The primary goal of RIS convergence is to seamlessly integrate RIS into existing wireless networks and technologies, creating a unified and more efficient wireless communication ecosystem. And Signal Enhancement RIS can be employed to improve signal quality, extend coverage, and reduce interference in conjunction with existing wireless technologies. And Interoperability Achieving interoperability is a critical aspect of RIS convergence, ensuring that RIS-enabled devices can communicate and work harmoniously with devices operating on standard wireless protocols. And Spectrum Efficiency RIS convergence aims to enhance spectrum efficiency by optimizing signal paths and mitigating signal loss, which can lead to more reliable and faster wireless communication. And Standardization bodies and organizations play a vital role in developing protocols and guidelines for integrating RIS technology with existing wireless standards. And Regulatory authorities may need to adapt regulations to accommodate RIS technology, including spectrum management and licensing, to ensure efficient coexistence with other wireless systems. And the Benefits RIS on active array convergence offers advantages such as increased data rates, improved energy efficiency, reduced latency, and enhanced network capacity when integrated with modern wireless technologies. And the Challenges include optimizing RIS deployment, managing interference, and ensuring seamless handovers between RIS-enhanced networks and traditional wireless networks.