Dijital iletişimin kurumsal itibara etkisi
The effect of digital communication on corporate reputation
  1. Tez No: 1007066
  2. Yazar: NERMİN İBRAHİMOVA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. EBRU DOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  6. Anahtar Kelimeler: Dijital iletişim, kurumsal itibar, sosyal medya, itibar yönetimi, kurumsal iletişim, Digital communication, corporate reputation, social media, reputation management, corporate communication
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
Özet
Dijital iletişim, modern çağda kurumsal itibarın şekillendirilmesi ve yönetilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Şirketler dijital platformlar, sosyal medya, web siteleri ve e-posta aracılığıyla geniş kitlelere hızlı ve etkili bir şekilde ulaşabilirler. Bu platformlar müşterilerle etkileşim kurma, geri bildirim toplama ve hızlı yanıt verme imkânı sağlıyor. Sosyal medya, markaların şeffaflık ve güvenilirlik gibi değerlerini ortaya koymalarına olanak sağlamaktadır. Başarılı dijital iletişim stratejileri şirketlerin olumlu imajını güçlendirir ve değerlerini topluma daha net iletir. Öte yandan, dijital iletişimin doğru yönetilmemesi kurumsal itibara ciddi zararlar verebiliyor. Olumsuz yorumlar, şikayetler ve yanlış bilgilerin yayılması hızla yayılır ve bir şirketin imajına zarar verebilir. Kurumsal itibar aynı zamanda şirketin kriz yönetim becerilerinden de etkilenir. Dijital kanallar, kriz dönemlerinde kamuoyuna hızlı ve uygun tedbirlerin iletilmesinde önemli bir araçtır. Bu, şirketlerin güvenini korumalarına yardımcı olur. Sonuç olarak, dijital iletişim, doğru strateji ve etkili yönetimle şirketlerin müşteri memnuniyetini artırmasını, rekabet gücünü yükseltmesini, kurumsal itibarını korumasını ve geliştirmesini sağlamaktadır. Bu nedenle dijital iletişim, modern işletmelerin başarısı için vazgeçilmez bir araçtır.
Özet (Çeviri)
Digital communication plays an important role in shaping and managing corporate reputation in the modern era. Companies can reach large audiences quickly and effectively through digital platforms, social media, websites, and e-mail. These platforms provide opportunities to interact with customers, gather feedback, and respond promptly. Social media enables brands to demonstrate values such as transparency and reliability. Successful digital communication strategies strengthen a company's positive image and help communicate its values more clearly to society. On the other hand, ineffective management of digital communication may seriously damage corporate reputation. Negative comments, complaints, and the rapid spread of misinformation can harm a company's image. Corporate reputation is also influenced by a company's crisis management capabilities. Digital channels are important tools for communicating timely and appropriate responses to the public during times of crisis. This helps companies maintain trust. As a result, digital communication, when supported by the right strategy and effective management, enables companies to increase customer satisfaction, enhance their competitiveness, and protect and improve their corporate reputation. Therefore, digital communication is an indispensable tool for the success of modern businesses.