An Alternative read-only table replication system in- Oracle database
Oracle veri tabanında salt-okunabilir kopyalama sistemi
  1. Tez No: 104105
  2. Yazar: KENAN ÇİFTÇİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. TAKUHİ NADİA ERDOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Tablo kopyalama, Veri ambarı vı, Table Replication, Data warehouse ETT VII
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 64
Özet
Üniversitesi Enstitüsü Anabilim Dalı Programı Tez Danışmanı Tez Türü ve Tarihi İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Kontrol ve Bilgisayar Kontrol ve Bilgisayar Doç. Dr. Nadia ERDOĞAN Yüksek Lisans - Haziran 2001 ÖZET ORACLE VERITABANINDA ALTERNATİF SALT-OKUNABILIR KOPYALAMA SİSTEMİ Kenan ÇİFTÇİ Bu çalışmada, Oracle veritabanı kullanılarak herhangi bir düğümden bir tablonun salt-okunabilir olarak kopyalanması gerçekleştirilmiştir. Mevcut Oracle kopyalama sistemindeki çeşitli kısıtlar ortadan kaldırılmış ve gerçekleştirilen sistemde üretilen veritabanı objelerini kullanıcıların değiştirebilmelerine imkan sağlanmıştır. Bu yöntemin veri ambarı tasarımı ve veri ambarına operasyonel bilgi sistemlerinden veri alınması, taşınması ve bu verilerin tasarım gereği transformasyonu için Oracle kopyalama sisteminden daha elastik olduğu gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
University Institute Science Programme Programme Supervisor Degree Awarded and Date Istanbul Technical University Institute of Science and Technology Control and Computer Engineering Control and Computer Assoc. Prof. Nadia ERDO?AN MS -June 2001 ABSTRACT AN ALTERNATIVE READ-ONLY TABLE REPLICATION SYSTEM IN ORACLE DATABASE Kenan ÇİFTÇİ In this study using Oracle database an alternative read-only table replication system from one database site to another database site has been developed. Aim of this study is to remove the restrictions in Oracle table replication system to help data warehouse administrator in Extraction, Transportation and translation (ETT) process. In Oracle replication system, user of the system can not modify the internal objects of the replication but in the new developed system user can easily modify the internal objects to ease ETT process.