C-conull ve C- kama FK uzayları
C- conull and C- wedge FK spaces
  1. Tez No: 104455
  2. Yazar: İLHAN DAĞADUR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. CİHAN ORHAN
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: FK-space, AK-space, aK(X)-space, (strongly)conull, (weak) wedge, (strongly) Cesaro conull, (weak) Cesaro wedge, Cx - summability method
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
ÖZET Doktora Tezi Cx -CONULL ve Cx -KAMA FK UZAYLARI İlhan DAĞADUR Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı Danışman : Prof. Dr. Cihan ORHAN Bu tez dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde çalışmamıza kaynak oluşturacak temel kavramlar örneğin toplanabilirlik alanı, konservatif ve conull matris, FK-uzayı, conull ve kuvvetli conull, kama(wedge) ve zayıf kama(zayıf wedge), Cesâro conull, kuvvetli Cesâro conull, Cesâro kama, zayıf Cesâro kama uzayı tanımlan ve CA -toplanabilme metodu hatırlatılmış, bu kavramlarla ilgili temel teoremler ispatsız olarak verilmiştir. İkinci, üçüncü ve dördüncü bölümler ise çalışmamızın orijinal sonuçlarını içermektedir. İkinci bölümde CA-kama ve zayıf C^-kama FK-uzaylan tanımlanmış ve ilişkin karakterizasyonlar verilmiştir. Üçüncü bölümde bir X FK-uzayı için C, -conull ve kuvvetli Cx -conull olma tanımlanmış, conull ve Cesâro conull uzaylarla ilgisi ortaya konulmuştur. Ayrıca bu uzayların Cx -kama ve zayıf Cx -kama FK-uzaylan arasındaki ilişki verilmiştir. Dördüncü ve son bölümde ise ikinci ve üçüncü bölümlerde verilen sonuçların birer FK uzay örneği olan toplanabilme alanlanna uygulamaları yapılmıştır. Yine bazı özel toplanabilme alanlannda önemli uygulamalar elde edilmiştir. 2001, 86 sayfa ANAHTAR KELİMELER : FK-uzayı, AK-uzayı, cK(X.)-uzayı, (kuvvetli)conuil, (zayıf) kama, (kuvvetli) Cesâro conull, (zayıf) Cesâro kama, Cx -toplanabilme metodu.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Ph.D.Thesis Cx -CONULL and Cx -WEDGE FK SPACES tlhan DA?ADUR Ankara University Graduate School of Naturel and Applied Sciences Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Cihan ORHAN This thesis consists of four chapters. In the first chapter, basic definitions such as summability field, conservative and conull matrix, FK spaces, conull and strongly conull FK spaces, wedge and weak wedge FK spaces, Cesâro conull, strongly Cesaro conull, Cesâro wedge and weak Cesaro wedge FK spaces, and Cx - summability method have been recalled. Some main theorems in connection with these ideas have also been given without proof. The original results in our thesis have been demonstrated in Chapters 2,3 and 4. In the second chapter, Cx -wedge and weak Cx -wedge FK spaces have been defined; and related characterizations have been studied. In the third chapter, for an FK spaces X, the concepts of Cx -conullity and strongly Cx -conullity have been defined. Their relationships to ordinary conullity and Cesaro conullity, weak Cx -wedgeness and Cx -wedgeness have also been examined. In the final chapter, some applications of Chapter 2 and 3 to general summability domains have been made; and then some important results have been deduced for some particular summability domains. 2001, 86 pages