Keçilerde teke katımı öncesi değişik düzeylerde enerji tüketiminin döl verimine etkileri üzerine bir araştırma
Effects of flushing on reproductive performance in goats
  1. Tez No: 104552
  2. Yazar: SİNAN KARAKUL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ŞAFAK POLATSÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Flushing, keçi, döl verimi, Goats, flushing, reproductive performance
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Zootekni Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 29
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi KEÇİLERDE TEKE KATIMI ÖNCESİ DEĞİŞÎK DÜZEYLERDE ENERJİ TÜKETİMİNİN DÖL VERİMİNE ETKİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Sinan KARAKUL Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Zootekni Anabilim Dalı Danışman: Doç. Dr. Şafak POLATSÜ Bu araştırmada, keçilerde teke katımı öncesi değişik düzeylerde enerji tüketiminin döl verimi üzerine etkileri incelenmiştir. Bu amaçla her grupta 7 baş akkeçi bulunan 3 grup oluşturulmuş ve gruplara standart yemleme dışında sırasıyla 0 g/gün-baş ; 250g/gün-baş : 500 g/gün-baş olacak şekilde arpa kırması verilmiştir. 21 gün süreyle devam eden flushing uygulaması sonunda, normal düzeyde yemlemeye devam edilmiştir. Sonuçta gruplardan elde edilen döl verimleri sırasıyla 10; 12 ve 14 baş oğlak olurken, çoğuz doğum oranlan ise sırasıyla %42; %71 ve %71 olarak gerçekleşmiştir. Döl verimi bakımından gruplar arasındaki farklılıklar istatistik olarak önemsiz bulunmuştur (P>0.05). 2001, 27 Sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis EFFECTS OF FLUSHING ON REPRODUCTIVE PERFORMANCE IN GOATS. Sinan KARAKUL Ankara University Graduate School of Natural Applied Sciences Department of Animal Science Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Şafak POLATSÜ In this research, effects of different levels of energy consumption on reproductive performance in goats before mating were studied. For this purpose 3 levels of barley (0, 250 and 250 g/day) were given in addition to standart feed for goat. So 3 treatments each has 7 Akkeçi goats, were used in the experiment. The study was continued 21 days. At the end of the trial, total kid yields in the groups were 10; 12 and 14 head respectively and multi bornings rates were 42; 71 and 71% respectively. The differences among the groups were not found significant in the studied criterions (P>0.05). 2001, 27 Pages