Exploration of product country images framework a case study: Mavi Jeans
Üretim yeri-marka imajı ilişkisi bir vaka çalışması: Mavi Jeans
  1. Tez No: 105061
  2. Yazar: TUĞCEM ZEYNEP
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALAEDDİN TİLEYLİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: üretim yeri-marka imajı ilişkisi, Tekstil ürünleri, Moda iv, Product Country Images, Country of Origin Effect, Textiles, Fashion
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
oz ÜRETİM YERİ - MARKA İMAJI İLİŞKİSİ BİR VAKA ÇALIŞMASI: MAVl JEANS Arsel, Tuğcem Zeynep MBA, İşletme Bölümü Tez yöneticisi: Prof. Dr. Alaeddin Tileylioğlu Ocak 2001, 84 sayfa Bu tez, üretim yeri-marka imajı ilişkisini bir vaka çalışmasıyla incelemektedir. Çalışmada bir Türk markası olan Mavi Jeans kullanılmıştır. Bu marka, yabancı ürünlerin hegamonyasındaki jean pazarında beklenmedik bir başarı kazanmıştır. Tekstil ürünlerinde marka imajı ve üretim yeri üzerine yapılmış araştırmaların geniş bir incelemesini de içeren bu çalışma, nicel ve nitel değerlendirmelerden oluşan iki safhada yapılmıştır. Araştırmanın hedeflerinden biri, blue jean pantalonun tüketici için ifade ettiği anlam ve Mavi Jeans markasının başarısının sebeplerini incelemektir. Yapılan anket ve nitel çalışmalar sonucunda yerli üretim tercihinin sadece vatanseverlikle bağlantılı olmadığı ortaya çıkarılmış ve gelecekte yapılacak olan çalışmalar için başlangıç noktası oluşturulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EXPLORATION OF PRODUCT COUNTRY IMAGES FRAMEWORK A CASE STUDY: MAVİ JEANS Arsel, Tuğcem Zeynep MBA, Department of Business Administration Supervisor: Prof. Dr. Alaeddin Tileylîoğlu January 2001, 84 pages This thesis investigates the product country images framework through a case study of Mavi Jeans, a brand that is made in Turkey. The rationale behind making a case study is the unexpected success of a domestic brand in a Western dominant market. Including a comprehensive review of the literature on fashion and product country images, this research uses both qualitative and quantitative methodologies to provide an understanding of the meaning and importance of blue jean among consumers in Turkey, and to create an evaluation of the market position of Mavi Jeans. A survey is followed by an exploratory study which points out that domestic brand preference is not always attributable to nationalism in contrast to what the existing literature claims.