Improving students active vocabulary in English through strategy awareness, recyling, and student feedback
Öğrencilerin İngilizce aktif kelime hazinesini strateji tanıma, tekrar etme ve öğrencilerin geribildirimleri aracılığıyla geliştirme
  1. Tez No: 105078
  2. Yazar: AYŞE AKIN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÖLGE SEFEROĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Öğrenme stratejileri, aktif kelime hazinesi, tekrar etme, öğrencilerin geri bildirimleri, araştırmacının günlüğü vı, Learning strategies, active (productive) vocabulary, recycling, students' feedback, teacher's diary IV
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 255
Özet
oz ÖĞRENCİLERİN İNGİLİZCE AKTİF KELİME HAZİNESİNİ STRATEJİ TANIMA, TEKRAR ETME VE ÖĞRENCİLERİN GERİBİLDİRİMLERİ ARACILIĞIYLA GELİŞTİRME Akın, Ayşe Yüksek Lisans, İngiliz Dili Eğitimi Programı Tez Danışmanı: Y.Doç.Dr. Gölge Seferoğlu Aralık 2001, 241 sayfa Bu çalışma öğrencileri değişik kelime öğrenme stratejileri ile tanıştırma, hedef kelimeleri sınıfiçi ve dışında değişik etkinliklerle tekrar etme ve çalışma sırasındaki öğrenme/öğretme süreçlerine ilişkin öğrencilerden alınan geribildirimleri kullanma yöntemlerini birleştiren bir kelime öğretme yaklaşımının etkinliğini araştırmayı amaçlamıştır. Çalışmaya Hacettepe Üniversitesi Hazırlık Okulu'da iki orta düzey ingilizce sınıfı katılmıştır. Veriler nicel ve nitel veri toplama araçları ile toplanmıştır. Ön-test ve son-test nicel verileri oluşturmuştur ve nitel verileröğrencilerin geri bildirim defterleri, mülakatlar ve araştırmacının günlüğü yoluyla toplanmıştır. Kontrol ve deney gruplarının ön-test sonuçları bu iki grubun testte ölçülen kelime bilgisi açısından farklı olmadığını göstermiştir. Grupların son- test sonuçları ise deney grubu lehine anlamlı bir farklılık göstermiştir. Alınan sonuçlar seçilen kelimeler bazında, deney grubuna uygulanan öğretim yönteminin öğrencilerin kelime öğrenmelerine olumlu etkisi olduğunu düşündürmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IMPROVING STUDENTS' ACTIVE VOCABULARY IN ENGLISH THROUGH STRATEGY AWARENESS, RECYCLING, AND STUDENT FEEDBACK Akın, Ayşe MA, Program in English Language Teaching Supervisor: Assist. Prof. Dr. Gölge Seferoğlu December 2001, 241 pages This study aimed at investigating the effectiveness of a vocabulary teaching approach that combined making students aware of different vocabulary learning strategies, recycling the target words through various activities both in and outside the class, and using student feedback with regard to the vocabulary learning/teaching processes during the study. mTwo intermediate level EFL classes at Hacettepe University Preparatory School participated in the study. The data were collected via quantitative and qualitative data collection instruments. The pre-test and the post-test results provided the quantitative data, and the qualitative data came from the students' feedback journals, the interviews, and the researcher's diary. The comparison of the means of the pre-test scores of both control and experimental groups showed that the two groups were not significantly different in terms of their vocabulary proficiency on the tested items. However, the post-test results of the groups yield significant difference in favour of the experimental group. The results indicated that the treatment the experimental group received contributed to students vocabulary development of the selected items positively.