Corporatist tendencies in Durkheim's conservatism
Durkheim'in muhafazakarlığında korporatist eğilim
- Tez No: 105089
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYKUT KANSU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: Durkheim, Korporatizm, Muhafazakarlık, Dayanışma iv, Durkheim, Corporatism, Conservatism, Solidarity m
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 145
Özet
öz DURKHEİM'IN MUHAFAZAKARLIĞINDA KORPORATÎST EĞİLİM İlikçi, M. Kemal Yüksek Lisans, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Aykut Kansu Aralık 2001, 137 sayfa Bu tez, Durkheim'ın ideoloj isindeki korporatist ve muhafazakar eğilimleri incelemektedir. Durkheim'ın toplumsal iş bölümü teorisi, ve sosyal dayanışma kavramı, bu anlamda detaylı olarak incelenecektir. Bu çalışma, Durkheim'ın teorisinde mesleki örgütlenmelerin önemini, rollerini ve siyasi etkilerini analiz edecektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CORPORATIST TENDENCIES IN DURKHEM'S CONSERVATISM İlikçi, M. Kemal M.S., Department of Political Science and Public Administration Supervisor: Asst. Prof. Dr. Aykut Kansu December 2001, 137 pages This thesis aims to analyze the corporatist and conservatist tendencies in the ideology of Durkheim. Durkheim's social theory of division of labor and his conception of social solidarity will be examined in detail in this respect. This thesis will elaborate the significance and the role of professional occupations and their political impacts in Durkheim's theory.