The Case of Susurluk: How to make sense of state-civil society relations in Turkey
Susurluk örneği: Türkiye'deki devlet sivil toplum ilişkilerini anlamlandırmak
  1. Tez No: 105090
  2. Yazar: UMUT BOZKURT
  3. Danışmanlar: DR. GALİP YALMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Sosyoloji, Public Administration, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Susurluk Olayı, Sivil Toplum, Türk Devlet Geleneği IV, Susurluk Incident, Civil Society, Turkish State Tradition 111
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 205
Özet
öz SUSURLUK ÖRNEĞİ: TÜRKİYE'DEKİ DEVLET SİVİL TOPLUM İLİŞKİLERİNİ ANLAMLANDIRMAK Umut Bozkurt Yüksek Lisans, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Tez Yöneticisi: Dr. Galip Yalman Ağustos 2001, 196 sayfa Bu tez Türk Basınındaki Susurluk Olayım izleyen tartışmalara odaklanarak Türkiye'deki devlet sivil toplum ilişkilerini anlamlandırmayı amaçlamaktadır. Susurluk'a ilişkin tartışmayı belirleyen farklı bakış açılarını ana hatlarıyla ortaya koyduktan sonra, tez, zamanla ana akım halini alan egemen yaklaşım üzerine yoğunlaşmıştır. Türk devlet geleneği savı olarak tanımlanabilecek bu ana yaklaşımın irdelenebilmesi için sivil toplum kavramının temelleri ve bu kavrama ilişkin güncel tartışmalar ele alınmıştır. Bu tezin temel amacı Türkiye'deki devlet geleneği anlayışım, sivil toplum kavramına ilişkin klasik ve güncel tartışmalar ışığında değerlendirmektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE CASE OF SUSURLUK: HOW TO MAKE SENSE OF STATE-CIVIL SOCIETY RELATIONS IN TURKEY Umut Bozkurt MS, Department of Political Science and Public Administration Supervisor: Dr. Galip Yalman August 2001, 196 pages This thesis aims to make sense of the state civil society relations in Turkey by focusing upon the debates in the Turkish press that followed the Susurluk Incident. Having outlined the basic features of different perspectives, the thesis concentrated upon the dominant conception which has in due course became the mainstream perception. The defining feature of which can be traced back to the Turkish State Tradition argument whose evaluation necessitated an inquiry into the contemporary and the classical roots of the concept of civil society. Hence, the main aim of this thesis can be summed up as making sense of the mainstream perception in Turkey in the light of the contemporary and classical discussions upon civil society and point to the strength and weaknesses of such an argument