Realization of a template matcher and an image logic unit
- Tez No: 10535
- Danışmanlar: PROF. DR. NEŞE YALABIK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Şablon çakıştırma, Sayısal görüntü analizi, görüntü analizi donanımı, Obje tespiti, template matching, digital image processing, image processing hardware, object detection. Science
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 105
Özet
ÖZET BÎR ŞABLON ÇAKIŞTIRICI VE BÎR GÖRÜNTÜ MANTIK ÜNÎTESÎNÎN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ Lokman Kolukısa Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Master Tezi Danışman: Prof. Dr. Neşe Yalabık 97" Sayfa, Eylül 1990 Sayısal görüntü analizinde en önemli, problemlerden biri bir objenin bir görüntü içinde tespit edilmesidir. Şablon çakıştırma metodu, bu probleme bulunan klasik bir çözümdür. Şablon çakıştırma çok zaman alan bir işlemdir. İşlem zamanını azaltmak için kullanılan bir yaklaşım, bu iş için özel donanım kullanmaktır. Bu tezde, bir şablon çakıştırıcı ve bir görüntü mantık ünitesinin tasarımı ve gerçekleştirilmesi sunulmaktadır. Şablon çakıştırıcı bir 4x4 şablonu, bir 256x256 ikili görüntü içinde aramaktadır. Görüntü analiz ünitesi ise iki ikili görüntü arasında bazı mantıksal işlemleri - örneğin VE, VEYA, DE?İL, vb- gerçekleştirmektedir. Görüntü analiz ünitesi, aynı zamanda, şablon çakıştırıcıya daha büyük şablonları çakıştırması için yardımcı olur. Şablon çakıştırıcı ve görüntü analiz ünitesi, bir IBM bilgisayar veya eşdeğeri ve bir video sayısallaştırıcı ile çalışmak üzere tasarlanmıştır, ünitenin hızı bellek aktarım hızı ile sınırlandırılmıştır, yani gerçek zamanda işlem yapmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT REALIZATION OF A TEMPLATE MATCHER AND AN IMAGE LOGIC UNIT Lokman Kol ukı sa Faculty of Engineering Computer Engineering M.S. Thesis Supervisor: Prof. Dr. Neşe Yalabık 97 pages, September 1990 One of the most important problems in digital image processing is the detection of an object in an image. Template matching is a classical solution to this problem. However, it is a very time consuming process. One approach to reduce the process time of the template matching is to utilize special hardware. In this thesis, design and implementation of a template matcher and an image logic unit (LU) is presented. The template matcher searches a 4x4 binary template in a 256x256 binary picture. The image logic unit performs some logical operations, such 3S AND, OR, XOR etc, between the corresponding pixels of two binary images. It also helps in matching templates of larger size. The image LU and the template matcher is designed to use with an IBM PC or compatible machine and a plugged in video digitizer. The speed of the unit is bounded by the speed of the memory transfer, that is it functions in real time.