Kanatlılarda verim performansı üzerinde etkili olan bazı yem katkı maddelerinin kullanılma olanakları
  1. Tez No: 105690
  2. Yazar: ARZU SOYLUOĞLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖMER FARUK KURBAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Enzim, Antibiyotik, Probiyotik, Kanatlılar, Performans, Enzyme, Antibiotic, Probiotic, Poultry, Performance
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Zootekni Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
ÖZET KANATLILARDA VERİM PERFORMANSI ÜZERİNDE ETKİLİ OLAN BAZI YEM KATKI MADDELERİNİN KULLANILMA OLANAKLARI SOYLUOĞLU, Arzu Yüksek Lisans Tezi, Zootekni Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk KURBAL Temmuz 2001, 65 Sayfa Bu derlemede, bazı katkı maddelerinin ( Antibiyotik, Probiyotik, Enzim) kanatlı rasyonlarma ilave edilmesinin; canlı ağırlık, yem tüketimi, yemden yararlanma, yaşama gücü, karkas randımanı üzerine etkilerini incelemek amacıyla yapılmıştır. Katkı maddesi olarak kullanılacak maddelerin hem yemde, hem de elde edilen ürünlerde belirlenebilir olmaları, bu maddelerin insan sağlığına olan etkilerinin denetlenebilmesi açısından son derece önemlidir. Yoğun antibiyotik kullanımı sonucu ortaya çıkan sorunlar nedeniyle alternatif yem katkılarının kullanımı ön plana çıkmaktadır. Bunların başında da probiyotikler ve enzimler gelmektedir. Probiyotikler, bağırsak mikroflorasının düzenlenmesinde, ümminite üzerinde etkili olan, enzimler; nişasta tabiatında olmayan polisakkaritleri ( NOP ) parçalayarak, hiçbir yan ürün oluşmasına fırsat vermeden, yem ham maddelerinin sindirilebilirliği ve dolayısıyla metabolik enerji ( ME ) değerini arttıran, düşük maliyetli rasyon oluşmasına olanak veren katkı maddeleridir. Bu katkı maddelerinin dozlarının iyi bilinmesi gerekmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE USE OF POSSIBILITIES SOME FEED CONTRIBITION MATERIALS THE EFFECTED ON PRODUCTION PERFORMANCE IN POULTRIES SOYLUO?LU, Arzu Mcs. Animal Science «. Supervisor: Asst. Prof. Dr. Ömer Faruk KURBAL * Juy2001,65 Pages Purpose of this, review was to evaluate that the effect of antibiotic, probiotic and enzyme supplemented to poultry deet (ration) on bady weight, feed consumption, feed efficieny ratio, livability, carcass ratio and egg yield of poultry. Supplemented matters can be figured out in both ration and product of chicken, for that reason, contralling of such supplemented matter is very important for human life. Because some problems of planty using of antibiotic, finding alternative supplements has been taken account in term of can sedering alternative suplement, probiotik, regulating intestine flora and immune system and Enzymes, degragating non starch polysaccarites.