Uzaktan eğitim yöntem ve uygulamaları
Distance learning methods and applications
  1. Tez No: 106189
  2. Yazar: MERT BAL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İBRAHİM EMİROĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Uzaktan eğitim, bilgisayar tabanlı eğitim, bilgisayar destekli eğitim, web tabanlı eğitim, telekonferans sistemi, videoteyp sistemi, video tele eğitim. ıx, Distance learning, computer based training, computer aided instruction, teleconferencing system, videotape system, video tele training system. x
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 131
Özet
T~ / o 6 i t f ÖZET Uzaktan Eğitim'de kullanılan ve yönlendirme teknolojileri adı verilen bilgisayar tabanlı eğitim, bilgisayar destekli eğitim, web tabanlı eğitim, telekonferans sistemi, videoteyp sistemleri ve video tele eğitim sistemleri incelenmiştir. Bu yönlendirme teknolojilerinin teknik gereksinimleri ve tasarım aşamaları ile eğitmen, öğrenci ve kurum açısından her bir teknolojinin avantaj ve dezavantajları açıklanmıştır. Ayrıca bir uzaktan eğitim projesi geliştirme aşamasında kullanılabilecek Perl, Cgi ve Html programlama dilleri ile Postgresql veritabanı yönetim sistemi ve Linux işletim sistemi ile ilgili bilgiler ve bazı örnekler verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT The tools called navigation technologies used in distance learning systems which are computer based training, computer aided instruction, web based training, teleconferencing systems, videotape systems and video tele training systems are focused. All these navigation technologies are rewieved with their design phase, technical requirements advantages and disadvantages from the point of instructors, learners and organizations. Moreover information and examples are given about programming languages to be used by developing and implementing a distance learning project such as Perl, Cgi, Html and database management system Postgresql and Linux operating system.