Sınır koşulunda spektral parametre bulunan operatör katsayılı Sturm-Liouville k.düzenli izi
K.regularized trace formula for the Sturm-Liouville equation with operator coefficient contained spectral parameter in the boundary condition
  1. Tez No: 106287
  2. Yazar: HÜLYA ŞAHİNTÜRK
  3. Danışmanlar: PROF.DR. MEHMET BAYRAMOĞLU
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Zayıf türev, analitik operatör-fonksiyon, esas spektrum, spektral açılım, düzenli iz IV, Weak derivative, analytic operator- function, essential spectrum, spectral expansion, regularized trace
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
ÖZET H ayrılabilir Hubert uzayı olmak üzere Hı= L2 ( [0,l],H )®H Hilbert uzayında - y" + Q(x)y = ly O < x < 1 Sturm-Liouville diferansiyel denklemi ve./(O) = 0 -y(\) = Ay'(l) sınır koşullan ile oluşturulan operatör L olsun. Burada Q(x) [0,1] aralığında tanımlanmış değerleri H uzayında kendine eş çekirdek operatör olan fonksiyon, X ise kompleks değerler alan spektral parametredir. Sunulan bu çalışmada L operatörü için k ( k>2) herhangi doğal sayı olmak üzere k. düzenli iz kavramı verilmiş ve düzenli iz için formül elde edilmiştir. Sözü edilen Q(x) reel değerli skaler fonksiyon, H=C olduğu halde de yüksek mertebeden düzenli iz formülü ilk bu çalışmada bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Let H seperable Hubert space.In Hilbert space Hx = L2([ 0,1 \h)@ H define operator L generated by Sturm-Liouville differantial equation - y" + Q(x)y = Ay 0 < x < 1 and boundary conditions }'(0) = 0 -y(\) = *y'(l) Here Q(x) is a operator-function defined in [0,1] interval. Its values self-adjoint kernel operators in space H, and A, is a komplex spectral parameter. In this study for the L operator, k ( k > 2 ) is a any natural number which is given a regularized trace concept and obtained formula for k regularized trace. In this thesis, while Q(x) mentioned here is a reel valued skaler function and H=C, investigated first as a higher regularized trace formula.