Lineer olmayan dualite teorisinin bazı problemleri
Some problems of the theory of the non-linear duality
- Tez No: 106293
- Danışmanlar: PROF. DR. ABBAS Y. AZİMOV
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: konveks olmayan programlama, zayıf konjuget fonksiyonlar, zayıf subdifferansiyel, sıfır aralıklı dualite, nonconvex programming, conjuget functions, weak conjuget functions, subdifferantials, weak subdifferantials, duality with zero gap. vi
- Yıl: 2001
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 51
Özet
ÖZET Bu çalışmada, konveks olmayan optimizasyon problemi için sıfır aralıklı bir dualite sunulmuştur. Bu Rcokafellar dualite yaklaşımının genelleştirilmesidir. Sunulan dualite, bu çalışmada geliştirilen zayıf konjuget fonksiyonların üzerine inşa edilmiştir. Subdifferansiyel teoremlerini sağlamak için kuadratik konkav sürekli destek fonksiyonları kullanılmıştır. Bu bizi normlu bir uzayda aşağıdan Lipschitz amaç fonksiyonunu ele almamımızı mümkün hale getirmiştir. İlk olarak, genel bir minimizasyon promlemi ele alınmıştır. Bu minimizasyon problemi bir perturbasyon problemleri ailesine gömülmüştür. Sonra, zayıf konjuget fonksiyonlar kullanılarak bu problem dual bir problem ile ilişkilendirilmiştir. Son olarak ise, aşağıdan Lipschitz amaç fonksiyona sahip ve konveks kısıt kümesine sahip bir probleme ilişkin bir uygulama sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In this study, a duality with zero gap for nonconvex optimization problem is presented. It is a generalization of the Rockafellar duality scheme. The duality is constructed on weak conjuget functions and weak subdifferentials developed in this work. The continious quadratic concave support functions is used in order to provide subdifferentiability teorems. This enables us to consider support cones and the minimization problems with lower Lipschitz objective functions on normed spaces. First, a general minimization problems is considered. The minimization problem is embedded in a family of perturbed problems. Then, a concave dual problem is associated with it by using weak conjuget functions. Finally, an application to problem with lower Lipschitz objective function and convex constraints is presented.