Kimya mühendisliğine ait problemlerin mathcad paket programıyla çözülmesi
Solving chemical engineering problems with mathcad
  1. Tez No: 106294
  2. Yazar: BİNNAZ BAYHAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SELAHATTİN GÜLTEKİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya Mühendisliği, Chemical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Mathcad, Kimya Mühendisliği, yöntemler, paket program, çözümlü sorular vıı, Mathcad, Chemical Engineering, methods, packed, solved problems Vlll
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 59
Özet
ÖZET Kimya Mühendisliği, çalışma alanı oldukça geniş bir disiplin olarak göze çarpmaktadır. Bu tez kapsamında çeşitli kimya mühendisliği çalışma alanları hakkında bilgi verilmiş, kimya mühendisliğine ait problemler seçilmiş ve bunların Mathcad paket programıyla çözümleri gerçekleştirilmiştir. Tezde Mathcad bilgisayar programı hakkında da bilgi verilmiştir. El ile çözümü çok zaman alan veya hassas sonuçlara ulaşılamayan problemlerin çözümünde Mathcad kullanılmıştır. Sonuç olarak bu çalışmada Mathcad programının kimya mühendisliğine sunduğu kolaylıklar görülecektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Chemical Engineering seems as a discipline that has a vast application area. In this study, different study fields of chemical engineering are explained, some problems about these were chosen and these problems were solved with Mathcad. Also some information about Mathcad Software is provided within this study. Mathcad is used for the problems were hand solution is tedious and difficult to obtain close results. As a result we see the facilities provided with Mathcad for chemical engineering applications.