Orman Bakanlığı örgüt yapısı ve eşgüdüm sorunları
Ministry of Forestry organizational structure and coordination problems
- Tez No: 106485
- Danışmanlar: PROF. DR. CANTÜRK GÜMÜŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ormancılık ve Orman Mühendisliği, Forestry and Forest Engineering
- Anahtar Kelimeler: Örgütlenme, Organizasyon, Eşgüdüm, Organized Group, Organization, Koordination
- Yıl: 2001
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Orman Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 90
Özet
Ormancılığın temel amacı, orman kaynaklarında buluna bilecek potansiyel yararlan topluma maksimim düzeyde sunabilmektir. İnsanların zamanla orman kaynaklarına yönelik ihtiyaçları değişmiş ve artmıştır. Orman kaynaklarının yönetiminde yönetim işlevlerinin herbirinin tam ve eksiksiz olarak yerine getirilmesi, ormancılık örgüt amaçlarına ulaşabilmesi için önem kazanmaktadır. Ormancılık örgütü, Ormancılık politikası amaçlarını uygulamakla görevlidir. Örgütteki amaçlar, değişen şartlar ve ihtiyaçlar karşısında zamanla yetersiz hale gelebilir. Aynı şekilde örgüt işlevlerini zamanla kaybedebilir. Bu nedenle zamanla değişen her türlü değişime örgüt yapısı yeniden uyarlanmalıdır. En verimli örgüt yapısını oluşturacak her türlü çağdaş yöntemler araştırılıp bulunmalıdır. Bu amaçla Orman Bakanlığının Örgüt yapısı ve eşgüdüm sorunları ortaya konulmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Ministry of Forestry Organizational Structure and Coordination Problems The basic aims of the forestry is to submit the potential benefits which are avaliable in forestry sources to the community. The people's needs about the forest-sources changed and increased in time. In the management of the forest-sources, to carry out of the each functions of the management as properly and perfectly, and to reach to the aims of the forestry organization gain importance. The forestry organization is on duty (responsible) to perform the aims of the forestry policy. The aims in the organization could come insufficient against the changing conditions and needs in time. In the same way, the organization could lose its functions in time due to these factors. Therefore, the organization should be reorganized for all sort of changing that occurs in time. All kind of methods and sytems that avaliable should be searched and found to constitute the best organization structure. By this goal, the structure and coordination-problems of the ministry of forestry have been tried to bring up here.