Merkez Bankası para politikaları T.C. Merkez Banlası'nın 1980 sonrası para politikaları uygulamaları
Monetary policies of central banking the application of monetary policies of T.C. Merkez Bankası after 1980
  1. Tez No: 109073
  2. Yazar: TUNÇ ATA KIRGIZ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. İDEMEN ER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Para Politikaları, Para Programları, Enflasyon Hedeflemesi, Uluslararası Para Fonu, Monetary Policies, Monetary Programs, Inflation Targetting, International Money Fund
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 129
Özet
ÖZET Finansal Piyasaların hızla geliştiği ülkemizde Bankacılık sisteminin ekonomideki yeri ve önemi, tezimi ekonomik sistemi kontrol eden Merkez Bankası üzerine hazırlamama sebep oldu. Bu çalışma da Merkez Bankalarının çalışma sistemleri ortaya konmuş ve T.C. Merkez Bankasının 1980 sonrası Türkiye Ekonomisindeki rolünü tanımlama amaçlanmıştır. Bu nedenle 4 Bölümden oluşan tezde ilk bölüm Merkez Bankacılığının tarihsel gelişimi, ikinci bölüm Merkez Bankalarının Para Politikaları amaçları ve araçları, üçüncü bölümde T.C. Merkez Bankasının oluşumu, yönetimi ve görevleri, son bölümde ise 1980 sonrası Türkiye Ekonomisi ve T.C. Merkez Bankasının Para politikaları değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
11 SUMMARY In a fast growing financial markets of our country. The place and the importance banking system makes me to prepare my thesis such a subject Central Banking controls economic system This study aims to take up working procedure of Central Bank and to explain its role on Turkish economy after 1980. For this reason at the first chapter of this thesis that consists of four chapter evaluates the historical development of Central Banking. The second chapter evaluates the monetary policy of Central Bank, their aims and instruments. The third one deals with the constitution of Central Bank of Turkey, its management and tasks. The last chapter evaluates the monetary policy of Central Bank and Turkish economy after 1980.