Elektriksel oto-korelasyon örnekleme tekniğinin simülasyonu
Simulation of electrical auto-correlation sampling technique
- Tez No: 109410
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERCAN UÇGUN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Fotodedektörler, Örnekleme Teknikleri, Similasyon, Elektriksel Oto- Korelasyon örnekleme Tekniği, Photodedectors, Sampling Techniques, Simulation, Electrical Autocorrelation Sampling Technique
- Yıl: 2001
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 62
Özet
IV ELEKTRİKSEL OTO-KORELASYON ÖRNEKLEME TEKNİĞİNİN SİMİLASYONU Oktay TOPAY Fizik Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi, 2001 Tez Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Ercan UÇGUN ÖZET Işık enerjisini elektriksel enerjiye çeviren fotodedektörler telekomünikasyon uygulamalarında önemli bir rol oynarlar. Fotodedektörlerin hız tayin teknikleri 1950 'lerde çıkmış ve şimdiye kadar fotodedektörlerin doğru hız tayini için farklı teknikler geliştirilmiştir. Bunlar arasında örnekleme osiloskobu, elektro-optik örnekleme ve elektriksel oto-korelasyon örnekleme teknikleri sayılabilir. Bu çalışmada örnekleme osiloskobu, elektro-optik örnekleme ve elektriksel oto- korelasyon teknikleri arasında bir karşılaştırma yapmak maksadıyla bir similasyon incelenmiştir. Bu similasyonda Gauss yok etme, kübik birleştirme ile ara değer eldesi ve yamuklar metodu ile integral hesabı metotları kullanılmıştır. Similasyon programlan FORTRAN 77 programlama dili kullanılarak yazılmıştır.
Özet (Çeviri)
SIMULATION OF ELECTRICAL AUTOCORRELATION SAMPLING TECHNIQUE Oktay TOPAY Physics Department, M.S. Thesis, 2001 Thesis Supervision Asist. Prof. Dr. Ercan UÇGUN SUMMARY Photodedectors play a main role in telecommunication applications, which convert optical energy into electrical energy. Sampling techniques were introduced in the late 1950 's. Recently, different novel response measurement techniques have been developed and used for characterising the intrinsic response speed of photodectors, such as sampling oscilloscope, electro-optic sampling and electrical auto-correlation sampling technique. In this work, a simulation presents a comparison of three high speed sampling techniques (sampling oscilloscope, electro-optic sampling and electrical auto-correlation sampling). In this simulation, Gauss elimination, cubic spline curve fitting and Trapezoidal Rule for integrating methods have been used. FORTRAN 77 language was used for writing the simulation programs.