Çok parametreli diskret sistemler
Multi-parameters of discreet systems
- Tez No: 109418
- Danışmanlar: DOÇ. DR. YAKUP HACIYEV
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Diskret Sistem, Optimallik, Özel Bir Küme, Lineer 2' li sistem
- Yıl: 2001
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 54
Özet
'ÇOK PARAMETRELİ DİSKRET SİSTEMLER Fuat GÖKÇE Matematik Bölümü, Yüksek Lisans Tezi, 2001 Tez Danışmanı : Doç.Dr.Yakup HACÎYEV ÖZET Bu tez çalışmasında“çok parametreli Diskret sistemler”incelenmiştir. Bu amaçla, önce;“Diskret sistem”anlamı verilmiş ve onun bazı özellikleri öğrenilmiştir. Diskret sistemlerin alt sistemi olan,“lineer 2 li sistemler”tanımlanmış ve bir örnek için bu sistem uygulanmıştır. Daha sonra“Diskret sistemler”teorinin nispeten az istenilen alanlarda bazı lineer olmayan“çok parametreli Diskret sistemler”incelenmiş ve böyle sistemler için tek çözüm koşulları bulunmuştur. Çok açıktır ki; böyle sistemler belirli süreçler tasvir olunmuştur. Tez içinde Stokastik“çok parametreli Diskret sistemle”verilen süreçler için optimal kontrol problemine bakılır ve göz önüne alınan problem için optimallik prensibi ispat edilmiştir. İncelemem sonucunda adı geçen teoride sık sık kullanılan özel bir küme bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
MULTI- PARAMETERS OF DISRETE SYSTEMS Fuat GÖKÇE Departman of Mathematics,MsC Thesis, 2001 Supervisor : Doç.Dr.Yakup HACIYEV SUMMARY In this thesis,“ multi - parameters of discreet systems”have been studied.For the purpose of this,“ the concept and properties of the discrete system”have firstly been described. Then sub-system with“ 2 linear systems”of discrete systems has been defined and this system has been applied to an example. Afterwards, in proportionally less expected fields of the“disrete system theory ”“multi - parameters of disrete systems”, which are not linear, have been found. These systems have clearly been defined in particular process. In this thesis,optimal control problem has been examined for process that has been mentioned in the stokastik“ multi - parameters of discrete systems ”. The optimal princible has been proved for the problem. As a result of my study, a special set which has frequently been used, has been proved in this thesis. Keywords : Discreet systems,Optimal Princible,Private Heap, 2 linear systems