Amatör futbolcuların bazı motorik özelliklerinin lig performansına etkisi
The Effect of some motoric features of the ameteur footballers on the league performance
  1. Tez No: 111971
  2. Yazar: SELMAN KORAY HOŞBAY
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. REŞAT KARTAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: futbol, motorik özellikler, lig performansı, fiziksel ve fizyolojik parametreler VIII
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
ÖZET Araştırmamıza Sakarya ilinde 2000-20Ö1 1. Amatör Futbol Sezonunda yer alan As Akyazı Spor, Serdivan Spor ve Ada Şeker Spor takımlarının toplam 66 sporcusu katılmıştır. Araştırmamızda, araştırmamıza katılan sporcuların motorik özelliklerinin lig performanslarına etkilerinin olup olmadığının bulunması hedeflenmiştir. Araştırmamıza katılan sporculara üç ayrı test uygulanmıştır. Uygulanan bu testler; - 30 Metre Sürat Testi Cooper Testi - Durarak Uzun Atlama testidir. Yapılan testlerin sonucunda alınan verilerin istatistiksel analizi yapılarak şu sonuçlara ulaşılmıştır: Cooper Testinin analizi sonucunda takımlar arasında anlamlı ilişkilere rastlanılmıştır. (P0.05). Bu testlerde sporcuların ferdi olarak değerlendirilmesi ve bunların devamlılıkla birleştirilmesi gerektiğinden (Süratte devamlılık, Kuvvette devamlılık) takımların lig performansına direkt etkilerinin olmadığını görmekteyiz.
Özet (Çeviri)
SUMMARY In my search of Sakarya city, total 66 sportsmen in started on season of I. Amateur Football 2000-2001 in As Akyazı Sport, Serdivan Sport and Ada Şeker Sport. In our search at the started of sportmen on my search to find of motorical peculiarity at performance of league on target. 3 test gone in my search at the started of sportsmen. These tests are; - Sprint test (30 Meters) Cooper test - Long jump by stopping After these tests are finished, i did ststistical analysis, later I taked the results. At the end of these cooper tests at stastistical anaylsis, I saw identical relations. (P< 0,05). End to high value, teams of laeugue performance positive affected. At the and of these relations to the 30 meters and long jump by stopping between of teams I didn't see identical relations. (P>0,05). We saw individual utilizing and continuous of necessary (spedd continuous, became strong continous) to affect indirect at the leauge performance of teams. KEY WORDS: Football, motorical peculiarityi performance of leaugue, physical and physical statistical. IX