Çubuk yöntemiyle iş programı hazırlanmasına yönelik bir bilgisayar programı yapılması
Development and a computer program directed to prepare work schedules by using bar chart method
  1. Tez No: 112427
  2. Yazar: ERAY GÜRKAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. M. EMİN ÖCAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Construction Sector, Project Management, Work Schedule, Bar Chart, Computer ProgramII
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 109
Özet
ozYÜKSEK LİSANS TEZİÇUBUK YÖNTEMİYLE İŞ PROGRAMI HAZIRLANMASINA YÖNELİKBİR BİLGİSAYAR PROGRAMI YAPILMASIERAYGURKANÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİFEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜİNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALIDanışman : Doç. Dr. M. Emin ÖCALYıl: 2001, Sayfa: 102Jüri : Doç. Dr. M. Emin ÖCALDoç. Dr. Recep YURTALYrd. Doç. Dr. S. Seren AKAVCISon yıllarda inşaat sektöründe de kaynak kullanımındaki bilinçlenmeyeparalel olarak proje yönetimi önem kazanmaya başlamıştır. Proje yönetimindeparasal kaynak ve süre planlaması oldukça önemlidir. Bu nedenle bir projede işprogramı hazırlanması özel ilgi ve bilgi gerektirmektedir.Günümüzde proje yönetiminde iş programı hazırlanmasına yönelik bilgisayarprogramlan vardır. Ancak mevcut paket programlar, kullanıcıların proje yönetimikonusunda önemli düzeyde bilgi sahibi olmasını gerektirmektedir. Bu durum,yüklenici organizasyonlarında proje yönetimi konusunda uzman teknik elemanistihdam edilmesini gerektirmektedir. Ancak halen ülkemizde bu nitelikte insankaynağı istihdam eden inşaat işletmesi sayısı oldukça sınırlıdır.Bu çalışmada, her düzeydeki yüklenicinin kullanabileceği sadelikte ve aynızamanda işlevsel bir iş programı hazırlanmasına olanak veren bir bilgisayar programıhazırlanmıştır. Ülkemizde kullanımı en yaygın iş programı yöntemi olmasınedeniyle, hazırlanan bilgisayar programında, çubuk diyagrama dayalı iş programıyöntemi esas alınmıştır. Program Microsoft Visual Basic programı ile hazırlanmıştır.Anahtar Kelimeler : İnşaat Sektörü, Proje Yönetimi, İş Programı, Çubuk Diyagram,Bilgisayar Programı
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMsc THESISDEVELOPMENT OF A COMPUTER PROGRAM DIRECTED TOPREPARE WORK SCHEDULES BY USING BAR CHART METHODERAYGURKANUNIVERSITY OF ÇUKUROVAINSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCESDEPARTMENT OF CIVIL ENGINEERINGSupervisor : Assoc. Prof. Dr. M. Emin ÖCALYear: 2001, Pages: 102Jury : Assoc. Prof. Dr. M. Emin ÖCALAssoc. Prof. Dr. Recep YURTALAssist. Prof. Dr. S. Seren AKAVCIIn recent years, parallel with the conscious usage of resources inconstruction sector, project management also became more important. Monetaryresource and time planning is very essential in project management. Accordinglywork scheduling requires a special concern and knowledge.Nowadays softwares are present to prepare work schedules for the projectmanagement. Users should have enough experience in the issue of projectmanagement while using these softwares. This condition requires that contractororganizations should employ specialized technical workers concerned with projectmanagement. But there are limited numbers of construction companies which haveemployed specialized technical workers concerned with project management in thestructural organization of their enterprises.In this study a simple but functional computer program is designed ofwhich every contractor can get benefit and a work schedule can be formed easily.Considering the fact that it is the most used work schedule method in our country abar chart based work schedule is applied. The program is written in Visual Basic.