Ayrışmış kayaçların mühendislik özellikleri
Properties of weathered rocks
  1. Tez No: 112459
  2. Yazar: İSMAİL DİNÇER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALTAY ACAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Jeoloji Mühendisliği, Geological Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Ayrışma, volkanik kayaç, indeks özellikler ve sınıflama
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 158
Özet
ÖZ YÜKSEK LİSANS TEZİ AYRIŞMIŞ KAYAÇLARIN MÜHENDİSLİK ÖZELLİKLERİ İsmail DİNÇER ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSİTÜSÜ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ ANA BİLİM DALI Danışman : Yrd. Doç.Dr. Altay ACAR Yd: 2001, Sayfa: 168 Jüri Yrd. Doç.Dr. Altay ACAR Yrd. Doç.Dr. Tolga ÇAN Yrd. Doç.Dr. Alaaddin KILINÇ Bu çalışmada Bodrum yarımadasının batısında kalan yaklaşık 90 Km2'lik bir bölgede yer alan volkanik kayaçların mühendislik özelliklerinin belirlenmesinde ayrışma ve diğer çevresel koşuların etkisi sunulmaktadır. Litolojilerin yapısal özellikleri ile ayrışma derecesi arasında sıkı bir ilişki vardır. Çalışma alanında ayrışmanın andezitler üzerinde ileri derecede etkili olduğu gözlenmiştir. Daha önceki çalışmalarda belirtilen ayrışma derecesi ile indeks özellikler (Birim hacim ağırlık, suda yıpranmaya karşı dayanım indeksi, tek eksenli sıkışma dayanımı ve schmidt sertlik değeri) arasında ilişki bu çalışmada da doğrulanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS ENGINEERING PROPORTIES OF WEATHERED ROCKS İsmail DİNÇER DEPARTMENT OF GEOLOGICAL ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Assis.Prof.Dr. Aliay ACAR Yıl: 2001, Sayfa: 168 Jury Assis.Prof.Dr. Altay ACAR Assis.Prof.Dr. Tolga ÇAN Assis.Prof.Dr. Alaaddin KILIÇ This study was performed to investigate the engineering properties of weathering rocks and weathering conditions. Between the speciality both Hthological structure and weathering degree are connected. Weathering is exaggerated effective on andesites in the studying area. According to previous literature, weathering gradation and index proporties of tjhese rocks (unit weight, slake durability index, uniaxial strength and schmidt test values) are connected. This relation has been enfirmed with this investigatioa Eev words: weathering, volcanic roks, index proporties, classification. II