Doğu Silivanka (Batman) sahasında garzan ve beloka formasyonlarının hidrokarbon potansiyeli açısından incelenmesi
Hydrocarbon content of garzan and beloka formations of East Silivanka (Batman) field
- Tez No: 112496
- Danışmanlar: PROF. DR. S. CAVİT DEMİRKOL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Jeoloji Mühendisliği, Geological Engineering
- Anahtar Kelimeler: Güneydoğu Anadolu, Doğu Silivanka, Garzan Formasyonu, Beloka Formasyonu, Southeast Anatolia, East Silivanka, Garzan Formation, Beloka Formation. 11
- Yıl: 2001
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 98
Özet
öz YÜKSEK LİSANS TEZİ DOĞU SİLİVANKA (BATMAN) SAHASINDA GARZAN VE BELOKA FORMASYONLARININ HİDROKARBON POTANSİYELİ AÇISINDAN Erdal COŞKUN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ ANA BİLİM DALI Danışman Prof. Dr. S. Cavit DEMİRKOL Yıl: 2001, Sayfa: 89 Jüri Prof. Dr. S. Cavit DEMİRKOL (Başkan) Prof. Dr. Selim İNAN (Üye) Doç. Dr. Ulvi Can ÜNLÜGENÇ (Üye) Çalışma bölgesi olan Doğu Silivanka sahası Güneydoğu Anadolu' da X. Petrol Bölgesinde Oyuktaş ile Silivanka petrol sahaları arasında bulunmakta olup, Batman ilinin yaklaşık 35 km KD' da yer almaktadır. Çevre sahalarda bulunan kuyu verilerinin değerlendirilmesi sonucunda Beloka Formasyonunun zaman ve derinlik haritaları hazırlanmıştır. Bu haritalarda kuzeybatı- güneydoğu doğrultulu faya yaslı tektonik ve stratigrafik yapılar gözükmektedir. Bu yapılar üzerinde yer alan Doğu Silivanka sahasında rezervuar kaya açısından hedef seviyeleri Garzan ve Beloka formasyonlarıdır. İncelenen alan gravite açısından orta-iyi graviteli petrol sahalarımız arasında yer almaktadır. Doğu Silivanka sahasının geliştirilmesi ülkemiz ekonomisine yapacağı katkılardan dolayı önem arz etmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS HYDROCARBON CONTENT OF GARZAN AND BELOKA ORMATIONS OF EAST SILIVANKA (BATMAN) FIELD Erdal COŞKUN DEPARTMENT OF GEOLOGICAL ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor Prof. Dr. S. Cavit DEMİRKOL Year: 2001, Pages: 89 Jury Prof. Dr. S. Cavit DEMİRKOL (Chairman) Prof. Dr. Selim İNAN (Member) Doç. Dr. Ulvi Can ÜNLÜGENÇ (Member) Studied area; East Silivanka oil field is between Oyuktaş and Silivanka oil fields inthe Southeast Anatolia which is 10th oil region of Turkey. The field is placed at northeast of Batman city and 35 kilometers far away from her. The time and depth maps of Beloka formation were generated by using information gathered from surrounding wells. On these maps, there are tectonic and stratigraphic structures leaning againts northwest-southeast directional faults. Target reservoir rocks of East Silivanka field situated on these structures are Garzan and Beloka formations. sTudied field is among medium-high gravity oild fields. Development of East Silivanka field is very important for economy of Turkey.