İkinci mertebe atılgan diferansiyel denklemler için özdeğer problemi
An Eigenvalue problem for second order impulsive differential equations
  1. Tez No: 112721
  2. Yazar: ŞERİFE FAYDAOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF.DR. HÜSEYİN HÜSEYİNOV
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Enerji, Energy
  6. Anahtar Kelimeler: Atılgan (impulsive) sınır-değer problemi, Green fonksiyonu, özdeğer, özfonksiyon, Impulsive boundary value problem, Green's function, eigenvalue, eigenfunction
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Güneş Enerjisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
ÖZET İKİNCİ MERTEBE ATILGAN DİFERANSİYEL DENKLEMLER İÇİ1S ÖZDEĞER PROBLEMİ FAYDAOĞLU, Şerife Doktora Tezi, Güneş Enerjisi Bölümü Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Hüseyin HÜSEYİNOV Eylül 2001, 110 sayfa Bu tez giriş bölümü hariç dört bölümden oluşmaktadır. 2. Bölümde; ikinci mertebe atılgan (impulsive) lineer diferansiyel denklem ele alınarak homojen problemin çözümünün varlığı ve özellikleri incelenmiş homojen olmayan problem için de genel çözüm elde edilerek lineer sınır-değer probleminin Green fonksiyonu verilmiştir. 3. Bölümde; spektral problem gözönüne alınarak özdeğer ve özfonksiyonların özellikleri gösterilmiş, sonsuz sayılabilir tane ?n (n=0,l,2,...) özdeğerlerinin varlığı ispatlanarak bu özdeğerler için asimtotik formül elde edilmiştir. Özel hallerde özdeğerlerin aşikar şekli bulunmuştur. 4. Bölümde; spektral problemin rezolvent fonksiyonu için formül bulunarak asimtotu incelenmiş, özfonksiyonlara göre düzgün yakınsak ve L2 metriğine göre yakınsak ayrışım formülleri gösterilmiştir. 5. Bölümde; önceki bölümlerde spektral problem için yapılan incelemeler atılgan ısı denklemine uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT AN EIGENVALUE PROBLEM FOR SECOND ORDER IMPULSIVE DIFFERENTIAL EQUATIONS FAYDAO?LU, Şerife Ph. D. Thesis, Department of Solar Energy Supervisor: Prof.Dr. Hüseyin HÜSEYİNOV September 2001, 1 10 pages In addition to Introductory chapter, this thesis consists of four chapters. In Chapter 2; for the second order impulsive linear homogeneous differential equation we investigate the existence of solutions and their properties; we obtain a formula for the general solution of the nonhomogeneous equation and introduce Green's function for the linear boundary value problem. In Chapter 3; a spectral problem is considered; the properties of eigenvalues and eigenfunctions are established; the existence of infinitely countable eigenvalues ?n (n=0,l,2,...) is proved and an asymptotic formula for these eigenvalues is obtained. In particular cases an explicit form of eigenvalues is found. In Chapter 4; by the rezolvent method a uniformly convergent expansion formula and also an expansion formula convergent with respect to L2 metric are proved. In Chapter 5; an application the impulsive spectral problem to the impulsive heat equation is given.