İnternet ortamında sipariş gerçekleştirim uygulaması
Developing an internet based order application
  1. Tez No: 113997
  2. Yazar: SERKAN TANFENER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HALİL ŞENGONCA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Elektronik Ticaret, E-Ticaret, E-İş, İnternet Uygulamaları, İnternet Uygulama Geliştirme Teknolojileri, ASP, JSP, XML, Electronic Commerce, E-Commerce, E-Bussiness, Internet Applications, Technologies for developing Internet applications, ASP, JSP, XML
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 122
Özet
ÖZET İNTERNET ORTAMINDA SİPARİŞ GERÇEKLEŞTİRİM UYGULAMASI Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Halil ŞENGONCA Eylül 2001, 110 sayfa İnternet günümüzde, başta ticari uygulamalar olmak üzere, çok sayıda kullanım alam bulmuş ve kullanımı hızla artmaktadır. Bu artış ve ticari uygulamaların zaman ile İnternet ortamına kayması, İnternet ortamında uygulama geliştirmek için çok sayıda araç ve teknolojinin ortaya çıkmasına yol açmıştır. Bu çalışmada, elektronik ticaretin ne olduğunu, faydalarının ne olduğu, günümüzde elektronik ticaretin bulunduğu noktayı ve gelecekte nerelere varabileceğini, İnternet ortamında geliştirilen uygulamaların yapısı, uygulama geliştirmek için var olan teknolojileri inceledik. Ayrıca bu teknolojiler ile, İnternet ortamında ticaretten ticarete bir sipariş gerçekleştirim uygulamasını gerçekleştirdik.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT DEVELOPING AN INTERNET BASED ORDER APPLICATION Msc Computer Engineering Department Supervisor: Prof. Dr. Halil ŞENGONCA September 2001, 1 10 pages Today Internet, has rapidly grew with large numbers of users and found many application environment mainly on commercial applications. With this rapid pace, today most of the commercial applications are build to run on Internet. For this, several different tools and technologies are introduced for building Internet applications. In this thesis, we examined what the e-commerce is, what are its impacts and gains, size of the e-commerce for today and where can it reach tomorrow, the structure of an Internet based application, tools and technologies for developing Internet based applications. Also using these technologies, I developed an Internet based business to business order application.