Compressive strength development of concrete by using different curing regimes
Farklı kür sistemlerinin betonun basınç dayanımına etkisi
  1. Tez No: 113998
  2. Yazar: MACIT IZZETTIN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. KAMBİZ RAMYAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kür sistemleri, hızlandırılmış kür, çimento tipleri, basınç dayanımı, su-çimento oranı, Curing regimes, accelerated curing, types of cement, compressive strength, w/c ratio
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
V ÖZET FARKLI KÜR SİSTEMLERİNİN BETONUN BASINÇ DAYANIMINA ETKİSİ İZZETTİN, Macit Yüksek Lisans Tezi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Doç. Dr. Kambiz RAMYAR Haziran 2001, 84 sayfa Bu çalışmada su / çimento oranlan 0.35, 0.40 ve 0.50 olan beton karışımlarının basınç ilerilemesi araştırılmıştır. Araştırmada, İzmir' de üretilen üç farklı tip çimento kullanarak dokuz farklı beton karışımı üretilmiştir. Beton numunelerine dört farklı kür sistemi uygulanmıştır. Tezin ilk bölümünde çalışmanın önemi, amacı ve kapsamına değinilmiştir. İkinci bölümde betonu oluşturan malzeme ve çeşitli beton bakımı yöntemleri incelenmiştir. Üçüncü bölümde beton bakımının basınıç dayanımına olan etkileri ile ilgili geçmişte yapılan araştırmalar gözden geçirilmiştir. Dördüncü bölümde ise tez kapsamında yapılan deneysel çalışma açıklanmıştır. Beşinci bölümde deneysel çalışmada elde edilen sonuçlar tartışılmıştır. Son bölümde araştırmada elde edilen sonuçlar sunulmuş ve ileri de yapılacak olan araştırmalara dair önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
IV ABSTRACT COMPRESSIVE STRENGTH DEVELOPMENT OF CONCRETE BY USING DIFFERENT CURING REGIMES İZZETTİN, Macit MSc in Civil Eng. Supervisor : Assoc. Prof. Dr. Kambiz RAMYAR June 2001, 84 pages In this study, the compressive strength development of concrete mixtures having three different water / cement ratios of 0.35, 0.40 and 0.50 was investigated. Using three different cement types, nine various concrete mixtures were prepared and subjected to four different curing regimes. In the first chapter of thesis, the significance, object and scope of this study are explained. In the second chapter, concrete making materials, and the major concrete properties and various curing regimes are discussed. Previous studies on the effect of concrete are reviewed in chapter III. The experimental study conducted in thesis is explained in chapter IV. Test results are are discussed in chapter V. Finally, chapter VI deveted to the conclusions as well as recommendations for future studies.