Veritabanı sistemlerinin performans değerlendirmesinde standart 'benchmark'lar
Standard benchmarks for database system performance evaluation
- Tez No: 114056
- Danışmanlar: DOÇ. DR. LEVENT TOKER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: AS3AP, iş yükü modelleme, performans değerlendirmesi, TPC, TPC-A, TPC-B, TPC-C, TPC-D, TPC-W, veritabanı“benchmark”ı, veritabanı yönetim sistemi, Wisconsin, AS3AP, database benchmark, database management system, performance measurement and evaluation, TPC, TPC-A, TPC-B, TPC-C, TPC-D, TPC-W, Wisconsin benchmark, workload modeling
- Yıl: 2001
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 212
Özet
Bu tez çalışmasında, veritabanı ve 'Transaction Processing“ sistemlerinin performanslarının değerlendirilmesinde kullanılan güncel ve standart ”benchmark“ların kapsamlı ve karşılaştırmalı bir araştırması yapılmış, tasarım mantıkları açıklanmış ve aralarındaki farklar ortaya koyulmuştur. Veritabanı Yönetim Sistemleri'nin performans ölçme ve değerlendirmesinde ”benchmark“lar çok önemli araçlardır. Wisconsin, AS3AP, TPC-A, TPC-B, TPC-C, TPC-D ve TPC-W gibi standart ”benchmark"lar Veritabanı Yönetim Sistemi yazılımlarının performanslarının belirlenmesinde kullanılmaktadırlar.
Özet (Çeviri)
This thesis presents an extensive and comparative research of the current and standard benchmarks which are used to performance evaluation and measurement of database and transaction processing systems, describes their design rationales and exposes their differences. Benchmarks are the vital tools in the performance evaluation and measurement of database management systems. Standard benchmarks such as the Wisconsin, AS3AP, TPC-A, TPC-B, TPC-C, TPC-D and TPC-W benchmarks have been used to assess the performance of database management system software.