The Investigations on overwintering of sea bream (sparus aurata L. 1758) by semi-intensive aquaculture system in pond in Sufa (Homa) lagoon
Süfa (Homa) dalyanında toprak havuzda yarı entansif yetiştiricilik sisteminde çipuranın (sparus aurata L. 1758) kışlatılması üzerine çalışmalar
- Tez No: 114057
- Danışmanlar: PROF.DR. ATİLLA ALPBAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Dalyan, Vallikültür, Kışlatma, Gelişim, Çipura
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 36
Özet
II ÖZET SÜFA (HOMA) DALYANINDA TOPRAK HAVUZDA YARI ENTANSİF YETİŞTİRİCİLİK SİSTEMİNDE ÇİPURANIN (Sparus aurata L. 1758) KIŞLATTLMASI ÜZERİNE ÇALIŞMALAR CİHANER, Aykut Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Yetiştiriciliği ABD. Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Atilla ALPBAZ Ocak 2001, 36 sayfa Bu çalışmada, SÜFA (HOMA) Dalyanında 1998-1999 üretim sezonunda kuzuluklardan yakalanan çipura balıklarının kışlatılması ve bunun gelişime olan etkileri incelenmiştir. Bu amaçla, yakalanan 3000 adet balık deneme için dalyan alanında özel olarak oluşturulan toprak havuza alınmış ve 12 ay süre ile beslenmiştir. Yapılan ölçümler sonucunda 1999 yılının Haziran ayında toprak havuza total boy ortalaması 17.93±0.26 cm ortalama ağırlığı 76.92±3.05 gr olarak stoklanan çipura balıklan birinci yılın sonunda 20.85±0.11 cm total boya 152.1±2.52 gr ortalama ağırlığa erişmiştir. 2000 yılının Haziran ayında kuyruk yüzgeci kesilmek suretiyle markalanarak dalyan alanına bırakılmış ve aynı yılın Eylül ayında kuzuluklardan total boy ortalaması 25.74±0.28 cm, ağırlık ortalaması 293.68±8.77 gr olarak yakalanmıştır.
Özet (Çeviri)
m ABSTRACT THE INVESTIGATIONS ON OVERWINTERING OF SEA BREAM (Sparus aurala L. 1758) BY SEMI-INTENSIVE AQUACULTURE SYSTEM IN POND IN SUFA (HOMA) LAGOON CİHANER, Aykut Thesis of Master., Department of Aquaculture Supervisor: ProfDr. Atilla ALPBAZ January 2001, 36 pages In this study, the overwintering of gilthead sea bream caught from traps in the soil pond and its influences on development were studied in the SUFA Lagoon in 1998-1999 seasons. Captured 3000 fish have been stocked in the soil pond, which is constituted for this study in the lagoon site and feeding during the 12 months. At the beginning of the study in 1999 June, the average total length and weight offish were 17.93±0.26 cm and 76.92±3.05 gr. Then, at the end of the first year, these parameters have been reached 20.85±0.1 1 cm and 152.1±2.52 gr respectively. In the June 2000, in order to mark, the ends of upper lobe of caudal fin were cut and the fish were leaved lagoon site. In the same year September, the fish were caught from the traps and average of total length and weight were determined 25.74±0.28 cm and 293.68±8.77 gr respectively.