GAP bölgesinde ikinci ürün olarak yetiştirilen farklı mısır çeşitlerinin hasıl ve tane verimleri üzerinde araştırmalar
Investigations on the herbage and seed yields of different maize cultivars grown as second crop in GAP region
  1. Tez No: 114059
  2. Yazar: ALİ ÖZKAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HİKMET SOYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Mısır çeşitleri, tane verimi, hasıl verimi
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
Bu araştırma; GAP Bölgesinde 1999 yılında Gaziantep'in Araban ilçesinde Ziraat Mühendisi Ali ÖZKAN'ın kendi arazisinde yürütülmüştür. Araştırmada ikinci ürün olarak yetiştirilen farklı mısır çeşitlerinin (LG 55, P 3167, Asgrow RX 788) hasıl ve tane verimi özelliklerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla; Olgunlaşma gün sayısı, yeşil ot verimi, kuru madde verimi, tane verimi vb. özellikler ele alınmıştır. Elde edilen bulgular, tane verimi için her üç çeşidinde yetiştirilmesi; hasıl verimi için ise RX 788 çeşidinin yetiştirilmesinin uygun olacağını göstermiştir.
Özet (Çeviri)
who is agriculture engineer in his own area which located in Araban that is belong to Gaziantep City, in GAP region at 1999. The aim of thesis is to reserch the characteristics of green matter and grain yield of different mazes (LG 55, P 3167, Asgrow RX 788) which are grown as second product. As a result of this numbers of days maturing green grass yield, dry matter yield, grain yield e.g. are reserched. So, for grain yield all different types of maizes and for green matter RX 788 type were suitable in the reserch. Keywords : Maize cultivars, forage yield, seed yield