Bilgisayar ağ teknolojileri ve tasarım teknikleri
Computer network technologies and design technics
- Tez No: 114255
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HÜSNÜ BAYSAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Computer networks, OSI, wireless network systems, Ethernet, network protocols LAN topologies
- Yıl: 2001
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
oz Tezin amacı yerel alan ağ teknolojilerini tasarım kriterleri açısından incelemektir. Bu amaçla varolan ve gelişmekte olan ağ teknolojileri karşılaştırmalı olarak incelenmiştir. Örnek olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi için bir ağ tasarımı hazırlanmıştır. Ağ sistemlerinin gelecekteki gelişimlerine yönelik tahmin ve yorumlar yapılmıştır. Anahtar Kelimeler Bilgisayar ağlan, OSI, kablosuz ağ sistemleri, Ethernet, ağ protokolleri, LAN topolojileri,
Özet (Çeviri)
ABSTRACT The aim of this thesis is to examine local area network technologies in view of design criterias. For this purpose, present and developing network technologies are studied compared with each other. As an example, a network design for Çanakkale Onsekiz Mart University was designed. Also predictions and comments on the future of network systems are stated.