İlköğretim okul binalarının bugünkü yapılaşma durumu üzerine bir araştırma
An Investigation on construction condition of preliminary school buildings of todays
  1. Tez No: 114837
  2. Yazar: BAYRAM GÜN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. H. YILMAZ ARUNTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Mimarlık, Education and Training, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Page Number. Adviser 500 100 17 Preliminary School Buildings, Project, Classroom 121 Assoc. Prof. Dr.. H. Yılmaz ARUNTAŞ u
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yapı Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 126
Özet
İLKÖĞRETİM OKUL BİNALARININ BUGÜNKÜ YAPILAŞMA DURUMU ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA (Yüksek Lisans Tezi) Bayram GÜN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Ekim 2001 ÖZET Bu çalışmada, ilköğretim okul binalarının bugünkü yapılaşma durumu araştırılmıştır. 1997 yılında 4306 sayılı sekiz yıllık kesintisiz zorunlu ilköğretim kanunu uygulamaya konulduktan sonra ilköğretim okul binalarının projelendirme ve yapılaşmalarında meydana gelen değişikliklerin belirlenmesi amaçlanmıştır. İlköğretim okullarının 1997 yılı öncesi ve sonrası durumları incelenmiş ve okul, dershane, öğrenci ve öğretmen verileri analiz edilmiştir. İlköğretim okul binalarının eski projeleri ile yeni tip projeleri karşılaştırılmış ve aralarındaki farklar tespit edilmiştir. Ayrıca; Ankara ili, Keçiören ilçesindeki M.E.B.'na bağlı ilköğretim okullarında anket uygulaması yapılmıştır. Bu okullardaki 4306 saydı kanun öncesi ve sonrası meydana gelen değişiklikler araştırılmış ve elde edilen sonuçlar değerlendirilmiştir. Bilim Kodu Anahtar Kelimeler Sayfa Adedi Tez Yöneticisi 500 100 17 İlköğretim Okul Binaları, Proje, Dershane 121 Doç.Dr. H. Yılmaz ARUNTAŞ
Özet (Çeviri)
AN INVESTIGATON ON CONTRUCTION CONDITION OF PRELIMINARY SCHOOL BUILDINGS OF TODAYS (M.Sc Thesis) Bayram GÜN GAZİ UNIVERSITY INSTITUTE SCffiNCE AND TECHNOLOGY October 2001 ABSTRACT In this study, the construction condition of preliminary School Buildings of todays was investigated. The aim of study is to find the differences in the projectivity and construction conditions of preliminary School Buildings after 1997 at which 4306 numbered eight yearly uninterrupted obligatory preliminary law was in force. The conditions of preliminary schools, before and after 1997, were examined and school, classroom, student and teacher dates were analized. The new and old type of preliminary school building projects were compared and the differences between them were determined. Besides; a survey was carried out on preliminary schools of National Education Ministry (M.E.B.) in Keçiören district of Ankara. In these schools the differences between before and after 4306 numbered law were investigated and the results were evaluated. Science Code