Onthe modular curve x(6) and surfaces admitting genus 2 fibrations
Modüler eğri x(6) ve genus 2 lif uzayı olan yüzeyler
  1. Tez No: 114991
  2. Yazar: GÜLAY KARADOĞAN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. HURŞİT ÖNSİPER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Lif uzayları, moduli uzaylar iv, Fibrations, moduli spaces in
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 16
Özet
oz MODÜLER EĞRİ X(6) VE GENUS 2 LİF UZAYI OLAN YÜZEYLER Karadoğan, Gülay Yüksek Lisans, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Hurşit Önsiper EYLÜL 2001, 16 sayfa Bu tezde, eğimi A = 6 olan, düzgün olmayan ve genusu l'den büyük ya da eşit olan eğriler üzerine genus 2 lif uzayı olan yüzeylerin moduli uzaylarını in celedik. Bu moduli uzayların her bir bağlantılı bileşeninin boyutunu ve yapısını belirledik. Ulaştığımız sonuçlar, A = 4 durumu dışında, genusu l'den büyük olan eğriler üzerine genus 2 lif uzayı olan yüzeylerin moduli uzayları hakkında yapılan çalışmalardaki eksikleri doldurmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ON THE MODULAR CURVE X(6) AND SURFACES ADMITTING GENUS 2 FIBRATIONS Karadoğan, Gülay M. Sc, Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Hurşit Onsiper SEPTEMBER 2001, 16 pages In this thesis, we study the moduli spaces of surfaces admitting nonsmooth genus 2 fibrations with slope X = 6, (necessarily) over curves of genus > 1. We determine the dimension and the structure of each connected component of these moduli spaces. Our results fill the gap of earlier work in the literature to complete the picture of the moduli spaces of genus 2 fibrations over curves of genus > 2 except for the case of A = 4.