Geri Dön

Cephalometric evaluation of molar distalization by hyrax screw used in conjunction with lip bumber

Başlık çevirisi mevcut değil.

  1. Tez No: 116016
  2. Yazar: MOHAMMED MOWAFİ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. NAZAN KÜÇÜKKELEŞ
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Diş Hekimliği, Dentistry
  6. Anahtar Kelimeler: Belirtilmemiş.
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ortodonti Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Belirtilmemiş.
  13. Sayfa Sayısı: 106

Özet

second premolars moved mesially by an average of 2.7 mm with no noticeable rotation. Thus, we found that there was no skeletal changes caused, the amount of distalization was 0.93 mm per month with little patient cooperation, while distal molar tipping and rotation occurred. 2.2. Özet Bu çalışmanın amacı büyük azı dişlerinin tipping yapmadan ve az bir ankraj kaybı ile gövdesel olarak diatale hareketine olanak veren yeni tasarlanmış bir ağız içi distalizasyon apareyinin etkilerini araştırmaktır. Çalışmada 9 hasta (3 erkek, 6 kız) kullanıldı; bu hastalar Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim dalı'na başvuran hastalar arasından seçildi. Hastaların hepsinde sınıf II büyük azı ilişkisi ve üst çenede hafif-orta çapraşıklık vardı. Tüm hastaların üst birinci, ikinci molarları ve premolarları ağızda mevcuttu. Distalizasyondan önce ve hemen sonra lateral sefalometrik filmler ve modeller alındı. Sefalometrik analizler, 25 parametreden 8 inin önemli değişiklikler gösterdiğini ortaya koydu, iskeletsel değişiklikler anlamlı değildi. Elde edilen anlamlı değişiklikler şöyleydi: Üst birinci büyük azılar ortalama 4.17 mm distalize edildi, 4.61° distale eğildi, ve 1.11 mm intruze oldu. Üst orta keserler ortalama 1.72 mm ileri hareket etti ve labiale doğru 5.89° eğildi. Üst ikinci küçük azılar önemli bir tipping yada ekstruzyon olmaksızın ortalama 4.17 mm mezyale hareket etti. Model fotokopilerinin analizi 8 parametreden 6sında önemli farklar ortaya koydu:Üst birinci büyük azılar ortalama 1.95° distobukkal rotasyon gösterdi, ortalama 4.37 mm distale hareket etti, üst ikinci küçük azılar ise önemli bir rotasyon göstermeden ortalama 2.7 mm mezyale hareket etti. Sonuç olarak iskeletsel bir değişiklik olmadığı, distalizasyon miktarının az bir hasta kooperasyonu ile 0.93 mm/ay olduğunu, bu arada distal tipping ve rotasyon meydana geldiği görüldü.

Özet (Çeviri)

2. SUMMARY 2.1. English Summary The aim of this study was to see the effects of a new designed intra-oral molar distalization device where we can achieve bodily distal movement of molars with minimum anchorage loss. This study involved 9 patients (3 males and 6 females); they were selected from the clinical intake of the orthodontic department in the dental faculty of Marmara University. All patients exhibited Class II molar relationship and mild to moderate crowding of the maxillary dental arch. All patients were having the upper first, second molars and premolars present. Lateral cephalometric films and models were obtained before and immediately after the distalization period. The cephalometric analysis showed that 8 out of 25 parameters showed significant changes. There were no significant skeletal changes. The significant changes achieved were as follows: The upper first molars were distalized in an average of 4.17 mm, tipped 4.61° distally and intruded by 1.11 mm. The upper central incisors were proclined by an average of 1.72 mm and tipped 5.89° labially. The upper second premolars moved mesially by an average of 4.17 mm with no noticeable tipping or extrusion. After the analysis of the model photocopies, 6 out of 8 parameters showed significant changes and they are: The upper first molars were rotated distobuccaly in average by 1.95°, they were distalized by an average of 4.37 mm while the uppersecond premolars moved mesially by an average of 2.7 mm with no noticeable rotation. Thus, we found that there was no skeletal changes caused, the amount of distalization was 0.93 mm per month with little patient cooperation, while distal molar tipping and rotation occurred. 2.2. Özet Bu çalışmanın amacı büyük azı dişlerinin tipping yapmadan ve az bir ankraj kaybı ile gövdesel olarak diatale hareketine olanak veren yeni tasarlanmış bir ağız içi distalizasyon apareyinin etkilerini araştırmaktır. Çalışmada 9 hasta (3 erkek, 6 kız) kullanıldı; bu hastalar Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim dalı'na başvuran hastalar arasından seçildi. Hastaların hepsinde sınıf II büyük azı ilişkisi ve üst çenede hafif-orta çapraşıklık vardı. Tüm hastaların üst birinci, ikinci molarları ve premolarları ağızda mevcuttu. Distalizasyondan önce ve hemen sonra lateral sefalometrik filmler ve modeller alındı. Sefalometrik analizler, 25 parametreden 8 inin önemli değişiklikler gösterdiğini ortaya koydu, iskeletsel değişiklikler anlamlı değildi. Elde edilen anlamlı değişiklikler şöyleydi: Üst birinci büyük azılar ortalama 4.17 mm distalize edildi, 4.61° distale eğildi, ve 1.11 mm intruze oldu. Üst orta keserler ortalama 1.72 mm ileri hareket etti ve labiale doğru 5.89° eğildi. Üst ikinci küçük azılar önemli bir tipping yada ekstruzyon olmaksızın ortalama 4.17 mm mezyale hareket etti. Model fotokopilerinin analizi 8 parametreden 6sında önemli farklar ortaya koydu:

Benzer Tezler

  1. İntraoral molar distalizasyon apareyinin etkileri

    Cephalometric evaluation of molar distalization by compact R.P.E. screw used in consunction with modified nance

    MAZEN SABEH

    Doktora

    Türkçe

    Türkçe

    2003

    Diş HekimliğiMarmara Üniversitesi

    Ortodonti Ana Bilim Dalı

    YRD. DOÇ. DR. TOROS ALCAN

  2. Pendulum/Pendex apareyi ile molar distalizasyonunun sefalometrik incelenmesi

    Cephalometric evaluation of molar distalization with pendulum/pendex appliance

    EBUBEKİR TOY

    Doktora

    Türkçe

    Türkçe

    1998

    Diş HekimliğiHacettepe Üniversitesi

    Ortodonti Ana Bilim Dalı

    PROF. DR. AYHAN ENACAR

  3. Hilgers apareyi (pendex)ile hızlı üst çene genişletmesi ve molar distalizasyonu sonucunda elde edilen değişikliklerin incelenmesi

    The evaluation of the changes resulting from rapid maxillary expansion and molar distalization with Hilgers appliance

    BETÜL UZUN

    Doktora

    Türkçe

    Türkçe

    2006

    Diş HekimliğiAtatürk Üniversitesi

    Ortodonti Ana Bilim Dalı

    PROF. DR. İSMAİL CEYLAN

  4. Minivida ile üst molar distalizasyonunun dentofasiyal yapılar üzerindeki etkisi

    Effects of upper molar distalization with miniscrew on dentofacial structures

    CHOUSEIN CHOUSEIN

    Doktora

    Türkçe

    Türkçe

    2011

    Diş HekimliğiSelçuk Üniversitesi

    Ortodonti Ana Bilim Dalı

    PROF. DR. ZAFER SARI

  5. Keles slider aygıtı ile yapılan üst birinci büyük azı distalizasyonunun biyometrik değerlendirilmesi

    Biometric evaluation of upper molar distalization executed by keles slider appliance

    FERDİ ALLAF

    Tıpta Uzmanlık

    Türkçe

    Türkçe

    2004

    Diş HekimliğiYeditepe Üniversitesi

    Ortodonti Ana Bilim Dalı

    PROF.DR. TÜLİN ARUN