Automatic meter reading (AMR) in distribution systems
Dağıtım sistemlerinde otomatik sayaç okuma (OSO)
  1. Tez No: 116046
  2. Yazar: BİLGEHAN ERKAL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN SEVAİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Otomatik Sayaç Okuma (OSO), Dijital Sayaç, Gözetimsel Kontrol ve Bilgi Toplama Sistemi (SCADA), Dağıtım Otomasyonu, Automatic Meter Reading (AMR), Digital Meter, Supervisory Control and Data Acquisition (SCADA), Distribution Automation. m
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 264
Özet
öz DAĞITIM SİSTEMLERİNDE OTOMATİK SAYAÇ OKUMA (OSO) ERKAL, Bilgehan Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez yöneticisi: Prof. Dr. Osman SEVAİOĞLU Aralık 2001, 251 sayfa Geniş bir alana dağılmış olan sayaçların okunması dağıtım sistemlerinde önemli bir problemdir. Otomatik Sayaç Okuma (OSO) sistemleri sayaç bilgilerinin hatasız bir şekilde toplanması ve değerlendirilmesi problemine ekonomik bir çözüm sunmaktadır. Bu tez modern OSO sistemlerinin yapısı, dağıtım sistemlerindeki uygulamalarını ve avantajlarını incelemeyi amaçlamaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AUTOMATIC METER READING (AMR) IN DISTRIBUTION SYSTEMS ERKAL, Bilgehan M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Osman SEVAÎO?LU December 2001, 251 pages Collecting meter data effectively from meters distributed to a broad area is a key issue in distribution systems. Automatic Meter Reading (AMR) systems provides a cost effective solution to the problem of precise collection and processing of meter data. This thesis aims to make an extensive survey on the structure of modem AMR systems, their advantages and applications in distribution systems.