Value management approach for the selection of construction materials for the buildings owned by Air Force Command
Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait binalarda yapı malzemelerinde değer yönetimi yaklaşımı
- Tez No: 116069
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA TALAT BİRGÖNÜL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Value Management, SMART Methodology, Material Selection. IV
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 105
Özet
ÖZ HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINA AİT BİNALARDA YAPI MALZEMELERİNİN BELİRLENMESİNDE DEĞER YÖNETİMİ YAKLAŞIMI DEREN, Savaş Y.Lisans, inşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Talat BİRGÖNÜL Ağustos 2001, 95 sayfa Bu çalışmada, çok kriterli karar verme tekniklerinden biri olan SMART (Simple Multi-Attribute Rating Technique) yöntemi, kapsamlı bir örnek verilerek detaylı bir şekilde sunulmuş ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bina ve tesislerin yapı malzemelerinin belirlenmesi sürecinde sistematik bir yaklaşım modeli olarak kullanılmak üzere önerilmiştir. Çalışma kapsamında, SMART Metodu Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bina ve tesislerdeki yapı malzemelerine karar verilmesi sürecinde uygulanmış ve sonuç olarak en uygun yapı malzemelerine bu çokkriterti değerlendirme tekniği kullanılarak ulaşılmıştır. Anahtar Kelimeler : Değer Yönetimi, SMART Metodu, Malzeme Seçimi. VI
Özet (Çeviri)
ABSTRACT VALUE MANAGEMENT APPROACH FOR THE SELECTION OF CONSTRUCTION MATERIALS FOR THE BUILDINGS OWNED BY AİR FORCE COMMAND DEREN, Savaş M.S., Department of Civil Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. M. Talat Birgönül August 2001, 95 pages In this thesis, a simplified multi criteria evaluation technique to decision making problems known as the 'Simple Multi-Attribute Rating Technique' (SMART) has been introduced in detail by means of a series of comprehensive case studies and finally recommended for use as a systematic approach for the material selection process of premises owned by Air Force Command. Within the context of this research, SMART methodology has been applied to the decision making process of selecting construction materials / components for the facilities owned by Air Force Command. Finally, it has been concluded that the most convenient options could be Hiachieved via the employment of this multi criteria evaluation technique.