Analysis of braced excavations with diaphragm walls in clay using finite element method
Kilde içten destekli diyafram duvarlı kazıların sonlu elemanlar yöntemi ile analizi
  1. Tez No: 116070
  2. Yazar: NİHAN DERİNÖZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ORHAN EROL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: sonlu elemanlar yöntemi, içten destekli kazılar, diyafram duvar, yanal duvar deplasmanı, yüzey oturması, destek yükü, taban kabarması, yanal toprak basıncı. vı, finite element method, braced excavations, diaphragm wall, lateral wall deflection, ground surface settlement, strut load, basal stability, lateral earth pressures. IV
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 160
Özet
oz KİLDE İÇTEN DESTEKLİ DİYAFRAM DUVARLI KAZILARIN SONLU ELEMANLAR YÖNTEMİ İLE ANALİZİ DERİNÖZ, Nihan Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez yöneticisi: Prof. Dr. Orhan EROL Eylül 2001, 141 sayfa Bu tezde kullanıcı tarafından belirlenen modeller üzerinde taban kabarması, yüzeydeki oturmalar, yanal toprak basıncı, diyafram duvardaki maksimum deplasmanlar, destek yükleri ile kazı genişliği B, diyafram duvar kalınlığı t, zeminin elastisite modülü E, penetrasyon derinliği D, sert zemine olan uzaklık T, tek destekli sistemlerde desteğin yeri“a”ve destek sayısı arasındaki bağlantıyı araştıran bir dizi sonlu elemanlar analizinin sonuçları verilmiştir. Analizler kildeki içten destekli diyafram duvarlı derin kazıların uzun vadeli davranışları üzerinedir. Kazı genişliği, elastisite modülü, sert zemine olan uzaklık ile penetrasyon derinliğinin taban kabarması, yüzeydeki oturmalar, diyafram duvardaki maksimum deplasmanlar ve destek yükleri üzerinde direk etkisi olduğu, bunun yanı sıra tekdestekli sistemlerde desteğin yerinin sadece destek yükünü etkilediği tespit edilmiştir. Bu tezde ele alınan parametrik çalışma PLAXIS (Versiyon 5.0) yazılımı kullanılarak yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANALYSIS OF BRACED EXCAVATIONS WITH DIAPHRAGM WALLS IN CLAY USING FEM DERİNÖZ, Nihan M.S., Department of Civil Engineering Supervisor: Prof. Dr. Orhan EROL September 2001, 141 pages Results of a series of finite element analysis, on user defined models, which examine the relationship between basal heave deformations, surface settlement, lateral earth pressure distribution, maximum deflection and the deflected shape of the diaphragm wall, the strut loads and excavation width B, diaphragm wall thickness t, soil modulus of clay E, penetration depth D, depth to hard layer T, location of single strut a and effect of number of strut levels are presented. The analyses focus on long-term (drained) behavior of deep excavations in clay supported by diaphragm walls and braced internally. It is found that, excavation width, soil modulus, depth to hard layer and depth of penetration directly affect basal heave deformations, surface settlements, maximum deflection of the diaphragm wall and the strut loads. Whereas, location of single strut only affects the magnitude of strut load. mThe parametric study considered in this thesis is carried out by the finite element code PLAXIS (Version 5.0).