Solution based unstructured 2d triangular grid adaptation
Çözüm bağımlı yapısız iki boyutlu üçgensel çözüm ağı adaptasyonu
  1. Tez No: 116245
  2. Yazar: YÜKSEL ORTAKAYA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İ. SİNAN AKMANDOR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Havacılık Mühendisliği, Aeronautical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Yapışız Üçgensel Çözüm Ağı, Adaptasyon, Düzgünleştirme, Takas. iv, Unstructured Triangular Grid, Adaptation, Smoothing, Swapping
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Havacılık Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 118
Özet
oz ÇÖZÜM BAĞIMLI YAPIŞIZ İKİ BOYUTLU ÜÇGENSEL ÇÖZÜM AĞI ADAPTASYONU ORTAKAYA, Yüksel Yüksek Lisans Tezi, Havacılık Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. I. Sinan AKMANDOR Aralık 2001, 106 Sayfa İki boyutlu yapışız üçgensel çözüm ağlarının çözüme dayalı adaptasyonunu kenar bölme tekniği ile yapılarak, bir yazılım geliştirilmiştir. Kenar bölme tekniğinin genişletilebilirliğini göstermek için üç boyutlu çeşitli yapışız çözüm ağlarının adaptasyonu hakkında giriş seviyesinde bilgi verilmiştir. Çözüm ağı kalitesini arttırmak için ard işlemci olarak Laplasçı düzgünleştirme ve kenar takas algoritmaları uygulanmıştır. Adaptasyon işlemi bittiğinde, akış çözücüsü tekrar başlatılmadan önce, eski çözüm ağına ait akış değerleri yeni çözüm ağına doğrusal interpolasyon ile aktarılmaktadır. Böylelikle çözüm işleminin toplam zaman verimi de arttırılmıştır. Yazılımın çözüm işlemine getirdiği kesinlik ve verimliliği göstermek için bir grup test problemi çözülmüştür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SOLUTION BASED UNSTRUCTURED 2D TRIANGULAR GRID ADAPTATION ORTAKAYA, Yüksel M.S., Department of Aeronautical Engineering Supervisor: Prof. Dr. i. Sinan AKMANDOR December 2001, 106 Pages A two-dimensional triangular, solution based grid adaptation code with edge subdivision technique has been developed. Introductory level information about adaptation of various unstructured meshes in 3D is given to show the extensibility of the edge subdivision method. Laplacian smoothing and swapping algorithms are implemented as post processing tools to improve the grid quality. Once the grid adaptation procedure is completed, the values of the unknowns at the new nodes are linearly interpolated from the original grid, before restarting the solution algorithm, to increase the overall time efficiency of flow solution process. A series of test cases are run to show the ability of the code in obtaining accurate and time efficient solutions.