Derivation of green's functions for planarly layered anisotropic media
Çok katmanlı düzlemsel anizotropik yapılar için green fonksiyonlarının çıkarılması
- Tez No: 116249
- Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜLBİN DURAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Green fonksiyonları, spektral uzayda Green fonksiyonları, anizotropik ortamlar, çok katmanlı ortamlar, Green's functions, spectral domain Green's functions, anisotropic media, multi-layer media
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 71
Özet
öz ÇOK KATMANLI DÜZLEMSEL ANİZOTROPİK YAPILAR İÇİN GREEN FONKSİYONLARININ ÇIKARILMASI Şen, Saffet Gökçen Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Gülbin Dural Aralık 2001, 61 sayfa Çok katmanlı düzlemsel anizotropik bir ortamın herhangi bir katmanına yerleştirilmiş x veya y yönündeki elektrik kaynaklarının oluşturduğu elektrik ve manyetik alanlara ait Green fonksiyonlarının spektral uzayda elde edilmesi için bir teknik uygulanmıştır. Katmanlaşma z yönündedir ve TEz ve TMZ açılımlarım mümkün kılabilmek için, anizotropik ortam, özel bir formda permitiviteye sahiptir. Önce, katmansız(sınırsız) anizotropik bir ortam için, spektral uzay elektromanyetik alam elde edilmiş, daha sonra, spektral elektromanyetik alanın TEz ve TMZ açılımı yapılmıştır. Çok katmanlı düzlemsel anizotropik ortam problemi,VI modların her biri için çözülüp çözümler üst üste bindirilerek sonuç elde edilmiştir. Bu yöntemle elde edilen sonuçlar daha önce elde edilip yayınlanmış çalışmaların sonuçlarıyla karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
Ill ABSTRACT DERIVATION OF GREEN'S FUNCTIONS FOR PLANARLY LAYERED ANISOTROPIC MEDIA Şen, Saffet Gökçen M. Sc, Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Gülbin Dural December 2001, 61 pages A technique is applied to obtain the spectral domain closed-form Green's functions of the electric and magnetic fields due to x or y oriented electric sources embedded in an arbitrary layer of a planarly layered anisotropic medium. The stratification is assumed to be in the z direction and the anisotropic medium has a special form of permittivity tensor to make TEz and TMZ decompositions possible. First, the spectral domain electromagnetic field is obtained for an unbounded anisotropic medium, then, TEz and TMZ decomposition of the spectral electromagnetic field is. Planar layered anisotropic medium problem is solved for each of the modes and their superposition is obtained. The results obtained by the method is compared with previously obtained results in the literature.IV