Electrical properties of polyphenylacetylene-aluminum composite films
Polifenilasetilen-alüminyum kompozit filmlerin elektriksel özellikleri
- Tez No: 116325
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. BİLGEHAN ÖGEL, PROF. DR. ALİ USANMAZ
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Polimer Bilim ve Teknolojisi, Polymer Science and Technology
 - Anahtar Kelimeler: iletken Bileşikler, Polifenilasetilen, Elektriksel özellikler, Bileşik Filmler, Yüksek Enerji Radyasyon Polimerleşmesi. IV, Conducting Composites, Polyphenylacetylene, Composite Films, Electrical Properties, High Energy Radiation Polymerisation. Ill
 - Yıl: 2001
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Polimer Bilim ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 60
Özet
ÖZET POLİFENİLASETİLEN-ALÜMİNYUM KOMPOZİT FİLMLERİN ELEKTRİKSEL ÖZELLİKLERİ Kaya, Cenk Yüksek Lisans, Polimer Bilimi ve Teknolojisi Bölümü Tez Yöneticisi: Doç.Dr. Bilgehan ÖGEL Ortak Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Ali USANMAZ Ocak 2001, 50 sayfa Bu tez, fenilasetilenin radyasyon polimerleşmesi ve katalizör olarak PdCİ2 kullanılarak hacimsel polimerleşme yöntemiyle elde edilmesini ve bu yolla sentezlenen polifenilasetilenin (PPA) yapısının araştırılması üzerinedir. Yapı incelemesinde Fourier Dönüşümlü infrared Spektroskopi, Diferansiyel Taramalı Kalorimetre, ve X-lşını Kırınım teknikleri kullanılmıştır. Ayrıca filmlerde alüminyum tozu ile PPA örgü arasındaki etkileşim Taramalı Elektron Mikroskobu ile incelenmiştir. Her iki polimerleşme yöntemi de metanolde çözünen ve çözünmeyen olmak üzere iki ürün vermiştir. Katalitik yöntemle elde edilen polimerin yapısının trans-cisoidal yapıda olduğu belirlenmiştir. Polifenilasetilenin kırılganlığından dolayı sağlam yapıda bir bileşik film elde edilememiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ELECTRICAL PROPERTIES OF POLYPHENYLACETYLENE-ALUMINUM COMPOSITE FILMS Kaya, Cenk M.S., Department of Polymer Science and Technology Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Bilgehan ÖGEL Co-supervisor: Prof.Dr. Ali USANMAZ January 2001, 50 pages This thesis is on the study of the radiation polymerisation, and bulk polymerisation of phenylacetylene with PdCİ2 used as catalyst and the structural investigation of the polypheylacetylene (PPA) synthesised by this method. The structure was studied with Fourier Transform Infrared Spectroscopy, Differential Scanning Calorimetry, and X-Ray Diffraction techniques. Also the aluminum powder-PPA matrix interaction in films was examined with Scanning Electron Microscope. Both polymerisation methods yielded two fractions, one being soluble in methanol and the other being insoluble in methanol. The polymer obtained catalytically was found to be of trans-cisoidal structure. A strong film could not be formed due to the brittleness of the polyphenylacetylene.