A Step in archaeometry: Development of a computer program for Hittite tablets
Arkeometride bir adım olarak Hitit tabletleri için yazılım geliştirme
- Tez No: 116347
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ALİ UZUN, PROF. DR. AYGÜL SÜEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Arkeometri, Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Archaeometry, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Hitit tabletleri, transkripsiyon, yazılım, bilgisayar ortamı, tablet transferi. iv, Hittite tablets, transcript, software, computer environment, transfer of tablets. in
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Arkeometri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
öz ARKEOMETRİDE BİR ADIM OLARAK HİTİT TABLETLERİ İÇİN YAZILIM GELİŞTİRME ŞEN, Türker Yüksek Lisans, Arkeometri Programı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ali UZUN Ortak Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Aygül Süel Ağustos, 2001, 69 sayfa Bu çalışmanın amacı, Hitit tabletlerinin orijinal içeriklerden elde edilmiş transkripsiyon çevirilerinin ve bu tabletlerle ilgili özellik bilgilerinin uygun, tutarlı ve güvenli şekilde saklanması için bilgisayar ortamına transfer edilmesini sağlayan bir yazılım geliştirmektir. Bu yolla, bilgisayarın sunduğu kullanım kolaylığı, hız, güvenilirlik, genişletilebilirlik ve güvenlik gibi imkanlardan faydalanmak mümkün olabilecektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A STEP IN ARCHAEOMETRY: DEVELOPMENT OF A COMPUTER PROGRAM FOR HITTITE TABLETS ŞEN, Türker M.S., Program of Archaeometry Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ali Uzun Co-Supervisor: Prof. Dr. Aygül Süel August 2001, 69 pages The aim of this study is to design and implement a software that enables the transfer of the contents of Hittite tablets, which are the transcripts of original ones, and information on these tablets into the computer environment in a proper, as well as consistent and secure manner. In this way, it will be possible to take advantage of computer facilities such as ease of use, speed, reliability, scalability, and security.