A Software system for interconnection traffics among telecommunication networks
Telekomünikasyon şebekeleri arasında arabağlantı trafiği için bir yazılım
  1. Tez No: 116358
  2. Yazar: RECEP ACAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ZÜLFİ AŞIK, DOÇ. DR. VEYSİ İŞLER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mühendislik Bilimleri, Engineering Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Arabağlantı, Görüşme Detayı Kayıtlan. vı, Interconnection, Call Detail Record. IV
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mühendislik Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 136
Özet
öz TELEKOMÜNİKASYON ŞEBEKELERİ ARASINDA ARABAĞLANTI TRAFİĞİ İÇİN BİR YAZILIM SİSTEMİ Acar, Recep Yüksek Lisans, Mühendislik Bilimleri Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. M. Zülfü Aşık Ortak tez Yöneticisi: Doç. Dr. Veysi İşler Ocak 2001, 120 Sayfa Bu tezde yeni bir arabağlantı yazılımı tanıtılmaktadır. Burada sunulan yazılımın çekirdeğini oluşturan C programı santrallerde üretilen görüşme kayıtlarını önceden belirlenmiş kriterlere göre çözümlemektedir. Böylelikle, bir yandan telekomünikasyon şebekeleri arasındaki trafik yükü izlenirken, diğer yandan şebeke içerisinde oluşan trafik de incelenmektedir. Mümkün olan en yüksek çözünürlükte çözümleme sonuçlarım içeren ayrıntılı raporlar bir veritabanına yüklenmekte ve yerel ağ ortamında yetkili kullanıcıların uzaktan erişimine sunulmaktadır.Bu çalışmada herhangi bir arabağlantı sisteminin dayanması gerektiği temel kavramlar tartışılmaktadır. Ayrıca her bir görüşmenin tipinin belirlenmesinde çeşitli veri yapılan ve arama algoritmaları karşılaştırılarak en uygun olanlar kullanılmaktadır. Bu tezde sunulan yazılım beklenmedik bir hızla gelişen telekomünikasyon sektöründeki yeni ve gelişen servisleri destekleyecek ve onlara uyum sağlayabilecek şekilde tasarlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A SOFTWARE SYSTEM FOR INTERCONNECTION TRAFFICS AMONG TELECOMMUNICATION NETWORKS Acar, Recep M.Sc. in Department of Engineering Sciences Supervisor: Assoc. Prof. Dr. M. Zülfü Aşık Co-Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Veysi İşler January 2001, 120 pages In this thesis, new interconnection software is introduced. The core part of this newly presented software, purely a C program, analyzes call detail records generated on switching centers according to some predefined criteria. In this way, it monitors the traffic among the telecommunication networks. In addition, the traffic in the local network has also been observed. The detailed reports including the results of analysis in a highly possible resolution are stored on a database, and they are available to the remote access of any authorized users on an intranet platform. In the study, the basic concepts, which any interconnection system should be based inon, are discussed. Besides, in order to specify the record of each call various data structures and searching algorithms are compared, and the most efficient ones are used. The software presented in this thesis has been implemented to suit and support the new and growing services in the telecommunication industry, which has experienced unprecedented growth.