Application of turbulence models to unsteady cascade flows in a parallel environment
Paralel bir ortamda türbülans modellerinin dinamik kaskat akımlara uygulanışı
- Tez No: 116425
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. İSMAİL HAKKI TUNCER
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Havacılık Mühendisliği, Aeronautical Engineering
 - Anahtar Kelimeler: Türbülans Modelleme, Kaskat Akımlar, Üstüste Binen Çözüm Ağı, Türbülans Viskosite, Periyodik Sınır Koşulları, Paralel İşlem, Kanatçık Titreşimi, Reynolds- Averajlı Navier Stokes Denklemleri, Sonlu Fark Metodu iv, Turbulence Modelling, Cascade Flow, Overset Grids, Eddy viscosity, Parallel Processing, PVM, Plunge, Reynolds-Averaged Navier Stokes Equations, Finite Difference Method. in
 - Yıl: 2001
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Havacılık Mühendisliği Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 93
Özet
Öz PARALEL BİR ORTAMDA TÜRBÜLANS MODELLERİNİN DINAMDK KASKAT AKIMLARA UYGULANIŞI Açıkgöz, Nazmiye Yüksek Lisans, Havacılık Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. İsmail Hakkı Tuncer Ocak 2001, 78 Sayfa Çok geçitli kaskat akışların dinamik çözümleri, Navier-Stokes denklemleri ile, Baldwin- Lomax, Baldwin-Barth, Spalart-Allmaras ve k-co türbülans modelleri kullanılarak elde edilmektedir. Periyodik sınırları olan çok-pasajlı çözüm alanın tümü üstüste binen ağ sistemi ile ayrıştırılmaktadır. Hesaplamalar paralel olarak PVM yazılımı ile düzenlenmektedir. Türbülans modellerin performansları üç ayrı durum için incelenmektedir; tek-elemanlı kanat kesiti, kompresör kaskatı (MTU) ve türbin kaskatı (STC4). Farklı akım değişkenlerinin ve türbülans değerlerinin kıyaslamaları yapılmaktadır. Türbülans modellerinin durağan ve dinamik kaskat akım çözümleri üzerinde önemli bir etkisinin olmadığı sonucuna varılmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT APPLICATION OF TURBULENCE MODELS TO UNSTEADY CASCADE FLOWS IN A PARALLEL ENVIRONMENT Açıkgöz, Nazmiye M. S., Department of Aeronautical Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. İsmail Hakkı Tuncer January 2001, 78 Pages Navier-Stokes solutions are obtained for unsteady multi-passage cascade flows with Baldwin-Lomax, Baldwin-Barth, Spalart-Allmaras and k-co turbulence models. The full multi-passage flow domain with periodic boundaries is discretized with overset grids. Computations are carried out in parallel using Parallel Virtual Machine (PVM) library routines. The performance of the turbulence models is assessed for three different cases, a single element airfoil, a compressor cascade (MTU) and a turbine cascade (STC4). Comparisons of different flow variables and turbulence quantities are carried out. It is concluded that the turbulence models do not affect steady and unsteady cascade flows significantly for the flow cases studied.