Toy safety in kindergartens for the ages 3 and 6
Anaokullarında 3 ve 6 yaş için oyuncak güvenliği
- Tez No: 116481
- Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. GÜNER MUTAF, DR. NİLGÜN KAYNAROĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Play, Toy, Toy Safety. IV
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 99
Özet
öz ANAOKULLARINDA 3 VE 6 YAŞ İÇÎN OYUNCAK GÜVENLİĞİ BEKİT, Sarp Yüksek Lisans, Endüstri Ürünleri Programı Tez Yöneticisi: Öğr. Üyesi Güner Mutaf Ortak Tez Yöneticisi: Dr. Nilgün Kaynaroğlu Mayıs, 2001, 86 sayfa Bu tez, anaokullarındaki eğitmenlerin, oyuncak güvenliği konusundaki farkındalıklarını araştırmayı amaçlamaktadır. Eğitmenlerin farkındalığının oyuncak kazalarını etkilediği varsayılmıştır. Bu tez için çalışma uzayı, birçok çeşit olan oyuncakları, tanımlı bir çevre içinde ve çocuklar üzerinde bir denetim ve kontrol sistemi olan anaokullar olarak belirlenmiştir. İki ayrı yaş grubu, yani 3 ve 6 yaşlan seçmenin nedeni ise, yaşın, oyuncak kazalarına olan etkisini belirlemektir.Oyuncak kazaları ve oluşumlarının sebepleri hakkında yazılı kaynak araştırması yapılmış ve ardından, hangi oyuncakların kaza ve ciddi yaralanmalara yol açtığı Hacattepe Çocuk Hastanesinde yapılan alan çalışmasıyla araştırılmış ve bulgular yazılı kaynaklarla karşılaştırılmıştır. Son olarak da, anaokullarındaki durumu belirlemek için röportaj ve anketler uygulanmıştır. Anahtar Kelimeler : Oyun, Oyuncak, Oyuncak Güvenliği.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TOY SAFETY IN KINDERGARTENS FOR THE AGES 3 AND 6 BEKİT, Sarp M. S in Industrial Design Department Supervisor: Ins. Giiner Mutaf Co-Supervisor: Dr. Nilgün Kaynaroğlu May, 2001, 86 pages The aim of the thesis was to research the awareness of toy safety on the part of instructors in kindergartens. It was assumed that awareness of instructors affects toy accidents. For this thesis, the basis of the study was kindergartens, for the purpose of observing a wide range of toys in a particular environment where there is a control system over the children. The reason for selecting two completely different age groups, that is 3 year olds and 6 year olds, was to understand the effects of age on toy safety. Literature survey has been made to find out the reasons for toy accidents and the reasons for their occurrences. A fieldstudy has been conducted in Hacettepe Children's hospital to compare and analyse which toys were the causes of hazards, injuries and accidents both internationally and domestically. Standards, requirements Hiand test methods have been investigated to reveal how toy accidents can be avoided. Finally, to investigate the situation in kindergartens, interviews and questionaires have been carried out.