Development of a three dimensional multiblock parallel navier-stokes solver
Üç boyutlu çok bloklu paralel navier-stokes çözücüsü geliştirilmesi
  1. Tez No: 116561
  2. Yazar: TURGUT SERKAN ŞEN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET ŞERİF KAVSAOĞLU
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Havacılık Mühendisliği, Aeronautical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: SAD, Paralel hesaplama, MPI, Navier-Stokes, Euler, Çoklu bloklama. iv, CFD, Parallel computation, MPI, Navier-Stokes, Euler, Multiblock. Ill
  7. Yıl: 2001
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Havacılık Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 154
Özet
oz ÜÇ BOYUTLU ÇOK BLOKLU PARALEL NAVIER-STOKES ÇÖZÜCÜSÜ GELİŞTİRİLMESİ ŞEN, Turgut Serkan DoktoraTezi, Havacılık Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Mehmet Şerif KAVSAOĞLU Kasım 2001, 141 Sayfa Bu tezdeki ana hedef, üç boyutlu, çok bloklu, parallel Navier-Stokes çözücüsü geliştirmektir. Koda esneklik sağlamak amacı ile blok sınırlarında iki farklı veri transferi tekniği uygulanmıştır. Blok sınırında bire bir örtüşen noktalar kullanılabildiği gibi süreksiz çözüm noktaları da kullanılabilir. Kodun paralelleştirmesi UNIX, LINUX ve WindowsNT işletim sistemlerinde mevcut olan Mesaj Geçirme Arayüzü (MPI) kütüphanesi ile yapılmıştır. Bu da programa işletim sistemi bağımsızlğı sağlamaktadır. Kodun doğruluğunu ve verimliliğini göstermek amacı ile birçok test problemi çalıştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DEVELOPMENT OF A THREE DIMENSIONAL MULTIBLOCK PARALLEL NAVIER-STOKES SOLVER ŞEN, Turgut Serkan Ph.D., Department of Aeronautical Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Mehmet Şerif KAVSAO?LU November 2001, 141 pages Primary goal of this study is to develop a three-dimensional multiblock parallel Navier-Stokes solver. Two different data transfer techniques were implemented at the block boundaries in order to make this code more flexible. Discontinuous grid structure at the block boundary can be used as well as one to one grid matching. The parallelization of the present code was performed by means of Message Passing Interface (MPI) library that is available both in UNIX, LINUX and WindowsNT systems. This gives the code platform independency. A series of test cases were run to show the ability of the code in obtaining accurate and time efficient solutions.