Video konferans sistemi tasarımı
Video conference system design
  1. Tez No: 116661
  2. Yazar: RESUL DAŞ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ASAF VAROL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Computer Engineering and Computer Science and Control, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Topoloji, Ağ Cihazları, Video Konferans, Video Konferans Sistemleri, Video Konferans Uygulamaları, Bilgisayar Ağları, Uzaktan Eğitim, Network, Topology, Netwok Devices, Video Conference, Video Conference Systems, Video Conference Application, Computer Networks, Distance Education
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik ve Bilgisayar Sistemleri Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 109
Özet
Ill ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ VİDEO KONFERANS SİSTEMİ TASARIMI Resul DAŞ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Anabilinı Dalı 2002, Sayfa: 109 Bu tez çalışmasında, bilgisayar ağları üzerinden video konferans uygulamaları gerçekleştirilmiştir. İlk aşamada, bilgisayar ağ sistemleri ve temel bileşenleri incelenerek, video konferans sistemleri iletişimi bütün yönleriyle açıklanmıştır. İkinci aşamada, mevcut altyapı ve imkanlarla, İP üzerinden üç farklı video konferans uygulaması yapılarak, uygun ses ve görüntü elde edilmiştir. Birinci uygulamada, kampus ağı içerisinde farklı binalar arası video konferans yapılmıştır. İkinci uygulamada, Frame Relay hattı üzerinden noktadan noktaya kampüsler arası video konferans sağlanmıştır. Üçüncü uygulamada ise, farklı boyutlarda bant genişliği ayrılarak, Internet üzerinden kampüsler arası video konferans uygulaması gerçekleştirilmiştir. Uygulamalarda sistem içinde yer alan ağ aktif cihazlarının parametreleri yapılandırılmıştır. Son olarak da, uzaktan eğitim kapsamında, bir video konferans uygulama projesinin fizibilite raporu hazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
IV ABSTRACT MASTER THESIS VIDEO CONFERENCE SYSTEM DESIGN Resul DAŞ Fırat University Graduate School of Natural Applied Sciences Department of Electronics and Computer Education 2002, Page: 109 In this thesis, video conference applications have been achieved over computer network. First of all, computer network systems and basic components have been examined and also communication of video conference systems have been explained in details. Then, appropirate voice and image have been got realizing different video conference applications by three different ways over IP using present resources. At the first application; video conference have been achieved among different buildings in campus network. In the second application; point to point video conference among campuses have been achieved over Frame Relay line. In the third application; video conference applications have been achieved over internet among campuses using different band width dimensions. Parameters of network active devices in the system has been adjusted at the applications. Finally, in the involving of distance education, the feasibility report has been prepared for video conference applications project.