Sıcaklık kontrolü ve programlayıcı tasarımı
Temperature control and programmer design
  1. Tez No: 116665
  2. Yazar: DİLVİN KALAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ATA SELÇUK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Isı kaynağı, Isı alıcısı, Bimetalik eleman, Isıl çift, Isı iletimi, Soğutucu (fan), Heat Source, Heat sink, Bimetalic element, Thermocouple, Heat Transfer, blower (fan)
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 139
Özet
ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ SICAKLIK KONTROLÜ ve PROGRAMLAYICI TASARIMI Dilvin KALAN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Eğitimi Anabilim Dalı 2002, Sayfa: 115 Sıcaklık kontrolü hakkında genel bir bilgi verilmiştir. Sıcaklık kontrolü; yalnızca sıcaklık ve basınçla değil ayrıca ısı sağlama ve alma kapasitesiyle de değişebilen ortamdaki nesnelerin sıcaklıklarını kontrol etmektir. Sanayide kullanılan sıcaklık kontrolörlerinin büyük sıcaklıklarda çalışabilmesi için gerekli alt yapı burada sunulmuş ve bunu sağlamak için cihaz geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MS Thesis TEMPERATURE CONTROL and PROGRAMER DESIGNING Dilvin KALAN Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Electrical Education 2002, Page: 115 It is given general information about temperature control. It is control of temperatures of masses contained within environments that may vary widely not only in temperature and pressure but also in their capabilities for accepting or providing heat. For running temperature controler used in industry at high temperatures, needed substructure is presented here and a device doing this is developed.