A Comparison of controlled writing approach, free writing approach and an approach with respect to proficiency of writing at the department of basic English, METU
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Temel İngilizce Bölümü'nde kontrollü yazma, serbest yazma ve bütünleştirici yazma yaklaşımlarının İngilizce yeterliliği bakımından karşılaştırılması
  1. Tez No: 116748
  2. Yazar: GÖKÇEN BASKAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MERAL AKSU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Kontrollü Yazma, Bütünleştirici Yazma, Serbest Yazma, İngilizce Yazma Yeterliliği, İşlemsel yazma, Ürünsel Yazma, İngilizce Yazma Becerileri Gelişimi. IV, Controlled Writing, Integrated Writing, Free Writing, EFL Writing, Proficiency, Process Writing, Product Writing, EFL Writing Skills Development. Ill
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 227
Özet
öz ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEMEL İNGİLİZCE BÖLÜMÜ'NDE KONTROLLÜ YAZMA, SERBEST YAZMA VE BÜTÜNLEŞTİRİCİ YAZMA YAKLAŞIMLARININ İNGİLİZCE YETERLİLİĞİ BAKIMINDAN KARŞILAŞTIRILMASI Başkan, Gökçen Yüksek Lisans, Eğitim Bilimleri Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Meral Aksu Temmuz 2002, 213 sayfa Bu çalışma, Kontrollü, Serbest ve Bütünleştirici Yazma Yaklaşımlarının, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Temel ingilizce Bölümü, orta düzey öğrencilerinin yazma nitelikleri üzerindeki etkilerini karşılaştırmıştır. Altı orta düzey grubundaki 120 öğrenci denek grubunu oluşturmuştur. İki sınıfa Kontrollü Yazma, iki sınıfa Bütünleştirici Yazma ve iki sınıfa da Serbest Yazma Yaklaşımlarıyla eğitim verilmiştir. Öğrencilerin yazma kalitesindeki değişiklikler (i) toplam sınav sonuçlarına, (ii) sınavın kontrollü, bütünleştirici, serbest yazma bölümlerindeki sonuçlara ANCOVA uygulanmasıyla ölçülmüştür. Sonuçlar (i) Bütünleştirici Yazma Yaklaşımıyla eğitim gören öğrencilerin yazma kalitesinde diğerlerlerinden daha fazla gelişme sağladığını; (ii) aynı gruptaki öğrencilerin sınavın bütünleştirici yazma bölümünde diğer iki gruptan ve serbest yazma bölümünde Kontrollü Yazma grubundan daha başarılı olduklarını göstermiştir. Sınavlara ek olarak öğrencilere tabi tutuldukları eğitimle ilgili fikirlerini almak üzere bir anket verilmiştir. Sınavlar ve anketten elde edilen sonuçların Bütünleştirici Yazma Yaklaşımının ODTÜ TİB'de kullanılmasını desteklediği sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A COMPARISON OF CONTROLLED WRITING APPROACH, FREE WRITING APPROACH AND AN INTEGRATED APPROACH WITH RESPECT TO PROFICD2NCY IN WRITING AT THE DEPARTMENT OF BASIC ENGLISH, METU Başkan, Gökçen M.S., Department of Educational Sciences Supervisor: Prof. Dr. Meral Aksu July 2002, 213 pages This study compares the effects of Controlled, Free and Integrated Writing Approaches on the writing quality of the elementary students at the Department of Basic English (DBE), Middle East Technical University (METU). 120 students in 6 classes formed the subject group. Two classes were given treatment in Controlled Approach, two classes in Integrated Approach and two classes in Free Approach. Changes in the writing quality were investigated by applying ANCOVA to (i) the total pre- and post-test scores; (ii) the scores on the controlled, integrated and free writing parts of the tests. Results indicate that (i) students exposed to Integrated Writing Approach program showed greater improvement in the whole test than the others;(ii) students exposed to Integrated Writing Approach did much better than the other groups in the integrated part and perfomed better than the controlled group in the free writing part. In addition to the tests, the students were given a questionnaire to get feedback on the treatment they received. The the test and questionnaire results were interpreted as supporting the use of integrated writing at the DBE, METU.