Evaluation of an effectiveness of an ESP texbook 'English for business studies': A case study at Başkent University
English for business studies adlı özel amaçlı ders kitabının değerlendirilmesi: Başkent Üniversitesinde yapılmış bir durum değerlendirme çalışması
  1. Tez No: 116749
  2. Yazar: DAMLA PINAR COŞKUNER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ALİ YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Özel Amaçlı İngilizce Öğretimi, Öğretim Materyalleri, Ders Kitabı Değerlendirmesi, Makro Düzeyde Materyal Değerlendirme vı, ESP, Instructional Materials, Textbook Evaluation, Macro Evaluation of Materials. IV
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 172
Özet
öz“ENGLISH FOR BUSINESS STUDIES”ADLI ÖZEL AMAÇLI İNGİLİZCE ÖĞRETİMİ DERS KİTABESİN DEĞERLENDİRİLMESİ; BAŞKENT ÜNİVERSİTESİNDE YAPILMIŞ BİR DURUM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI Coşkuner, Damla Pınar M.S., Eğitim Bilimleri Bölümü Tez Danışmam: Doç. Dx. Ali Yıldırım Kasım, 2002, 160 sayfe Bu çalışmanın amacı“English for Business Studies”adlı özel amaçlı İngilizce öğretimine yönelik ders kitabının bir ders materyali olarak etkinliğini ve yeterliğini bu kitabı kullanan Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrenci ve öğretim elemanlarının görüşleri doğrultusunda değerlendirmektir. Üzerinde çalışma yapılan grup 189 öğrenci ve 10 öğretim elemanından oluşmaktadır. Veriler öğrenci ve öğretim elemanlarına uygulanan anketler ve yüzyüze yapılan görüşmeler yoluyla elde edilmiştir.Elde edilen sonuçlar, iki grubun da ders kitabının birçok özelliğini olumlu bulduğunu ortaya çıkarmıştır, öğlenci ve öğretim elemanlarının birçoğu ders kitabının belirlenen hedeflere ulaştığım düşünmektedirler.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EVALUATION OF EFFECTIVENESS OF AN ESP TEXTBOOK“ENGLISH FOR BUSINESS STUDIES'*: A CASE STUDY AT BAŞKENT UNJVERSîrV Coşkuner, Damla Pınaı1 M.S,, Department of Educational Sciences Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ali Yıldmm November 2002, 160 pages The purpose of this study is to evaluate the effectiveness of a textbook ”English for Business Studies“ as an instructional material for the ”Faculty of Administrative Sciences“ and ”Faculty öf Applied Sciences" through the views of the instructors and the students of the specified courses at Başkent University in Ankara. The sampte of the study consisted of 18? students and 10 instructors. Questionnaires and interviews were used to collect data from the students and the instructors. mThe results revealed that both groups felt positive about most of the characteristics of the textbook, It was found that the textbook needed to be supplemented in terms of listening activities. Majority of the students and the instructors thought that the textbook achieved the objectives that were supposed to be met.