Production of an electronic environment cyberspace as a difference
Elektronik uzam üretimi farklılık olarak siberuzay
  1. Tez No: 116763
  2. Yazar: ÖZGÜR TEK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET İNAM, DOÇ. DR. KENNETH BARR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilim ve Teknoloji, Science and Technology
  6. Anahtar Kelimeler: Sanal, farklılık, güncelleşme, Bergson, Deleuze iv, Virtual, difference, actualisation, Bergson, Deleuze iii
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları Anabilm Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
öz ELEKTRONİK UZAM ÜRETİMİ FARKLILIK OLARAK SİBERUZAY Tek, Özgür Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Ahmet înam Yardımcı Tez Yöneticisi: Assist. Prof. Dr. Kenneth Barr Aralık 2002, 80 sayfa Bu çalışma, sanal kavramını, özellikle de yeni teknolojilerin getirdiği sanallık bağlamında tartışmayı amaçlıyor. Bu çalışma elektronik dünyaya hükmeden kurallar ve güçleri, Bergson ve Deleuze düşüncesini izleyerek, gerçekliği olan sanal kavramında odaklanıp bu kavramın pozitif bir ontoloji kurulumundaki varlığın farklılaştırıcı gücünü analiz edecektir. Sonra da, siberalan olayını sanalı Sembolik ve gerçekliğinden uzak bir sanal olarak değerlendiren düşünceler eleştirilecektir. Siberalanın kendisinin bir farklılık olduğu ve bununla otonom bir elektronik uzam üretimine, sosyal pratikleri yeniden düzenleyerek gidilmesi üzerine tartışılacaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PRODUCTION OF AN ELECTRONIC ENVIRONMENT CYBERSPACE AS A DIFFERENCE Tek, Özgür M.S. Science and Technology Policy Studies Supervisor: Prof. Dr. Ahmet İnam Co-Supervisor: Assist. Prof. Dr. Kenneth Barr December 2002, 80 pages This thesis aims to discuss the concept of the virtual, especially in the relation with virtuality brought into question with the emergence of new digital technologies. This study will then analyse the rules and the forces that govern the electronic sphere, then by tracing the lines of thought of Bergson and Deleuze the focus will centre on virtual, which is already real, as the differential force of being in the task of constituting a positive ontology. Then attempts to look at the event of cyberspace through the virtual as the Symbolic and the tendency of an analysis through the virtual lacking its reality will be criticised. The hypothesis of cyberspace as a difference will be followed in the autonomous production of an electronic environment through remaking social practices.